Zorica Klikovac i Marko Radoman u pritvoru čekaju izručenje

Klikovac je osumnjičena da je prevare i utaju poreza i doprinosa počinila kao ovlašćeni zastupnik podgoričke firme “Atlantis mont”.
545 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2011. 17:23h

Podgoričanka Zorica Klikovac (50) uhapšena je u Beogradu, a njen sugrađanin Marko Radoman (26) i Kotoranin B.F. (52) u Njemačkoj, po potjernicama koje je raspisao Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici.

Klikovac, protiv koje se zbog niza prevara vodi krivični postupak u podgoričkom Osnovnom sudu, osumnjičena je da je prevare i utaju poreza i doprinosa počinila kao ovlašćeni zastupnik podgoričke firme “Atlantis mont”.

Ona je, kako se sumnja, u periodu od 21. novembra 2008. godine do 20. maja 2009. godine, dovela u zabludu više osoba lažnim prikazivanjem činjenica i na taj način sa oštećenima zaključivala kupoprodajne ugovore za stambene i poslovne prostore, čime je pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.319.978 eura.

Radoman uhapšen u Njemačkoj

Radoman, koji je uhašen u njemačkom gradu Traunstein, osuđen je da je u noći između 6. i 7. februara 2004. u naselju Zagorič, zajedno sa drugovima Radisavom Gilem Stanišićem i Žarkom Popovićem, sa umišljajem pokušao da ubije Milana Vujanovića i Željka Baošića, tako što je iz pištolja „CZ M-57" u njihovom pravcu ispalio više hitaca, koji ih nijesu pogodili.

“On je takođe, kako je presuđeno, 21. maja 2005. godine u Njegoševoj ulici, sa umišljajem pokušao da ubije Veselina Vučelića. Stanišić je Vučelića udario drškom pištolja, usljed čega je oštećeni pao, zadao mu metalnom šipkom udarac u predjelu glave. Žrtva je potom uspjela da se pridigne i pokušao je da pobjegne od njih dvojice, ali ga je Radoman sustigao i zadao mu nožem ubod u predjelu stomaka”, saopšteno je iz policije.

B.F. se teresti za krivično djelo prevara

Na frankfurtskom aerodromu uhapšen je i B.F. iz Kotora, radi izdržavanje zatvorske kazne zatvora od jedne godine, zbog krivičnog djela prevara.

“On je, kako je presuđeno, 20. januara 2003. godine u Bijeloj, u namjeri protivpravnog prisvajanja imovinske koristi, sa oštećenim M.S. zaključio Ugovor o prodaji placa i stambenog objekta za cijenu od 50.000 eura, po kojem se oštećeni nije uknjižio kao vlasnik nekretnina. Lažnim prikazivanjem činjenica osuđeni B.F. je, tom prilikom, doveo u zabludu M.S. da će mu po potpisivanju sporazumnog raskida navedenog ugovora vratiti 20.450 eura. Međutim, nakon potpisivanja sporazumnog raskida ugovora on mu nije isplatio navedenu sumu novca“, pribavivši sebi protvpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu”, navode iz policije i dodaju da sada slijede kontakti sa njemačkom i srpskom policije, u vezi sa ekstradicijom uhapšenih.

Bonus video: