Ljubav na poslu: Sa nekim kolegama nikada ne smijete izlaziti

Spavati s oženjenima nikad nije pametan potez, a kamoli ako su u braku s osobom s posla. Tek onda ste zabrljali i napravili poslovno samoubistvo.
340 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 13:43h

Želite da sebi naparvite pakao od života? Započnite romantičnu vezu sa šefom ili, još bolje, spetljajte se s oženjenim kolegom ili mužem svoje nadređene. Zagarantovana je profesionalna i privatna katastrofa.

Posao može da bude jako komplikovan, a ako još u sve to upetljate romantičnu vezu sa kolegom sa kojim radite, očekujte najgori scenario.

Naime, istraživanje internetskog portala Vault.com provedeno na 2.000 radnika koji su imali romantičnu vezu sa osobom sa posla, otkrilo je kako njih 30 posto smatra da im je ta veza narušila profesionalni i lični ugled kod kolega. Međutim, to nije najstrašnije što vam se može dogoditi. Čak 18 posto ispitanika otkrilo je kako je zbog veze u firmi jedan od partnera morao napustiti posao, prenosi tportal.hr.

Otkrivamo vam profil pet ljudi na poslu s kojima nikada ne smijete stupiti u romantičnu vezu ako želite izbjeći katastrofu.

Šef

Kad na jednu hrpu stavite seks, ljubav, obaveze, profesionalni napredak, lični uspjeh u kombinaciji sa romansom sa šefom, teško možete i zamisliti koliko duboko ćete se srozati kad svemu dođe kraj. Sa šefom nemojte izlaziti nikada.

Šefova žena ili žena nekog drugog kolege

Spavati s oženjenima nikad nije pametan potez, a kamoli ako su u braku s osobom s posla. Tek onda ste zabrljali i napravili poslovno samoubistvo. Ako se to pročuje, a hoće gotovi ste u toj firmi, a vjerovatno su vam zatvorena vrata i ostalih sestrinskih firmi.

Dežurni zavodnik na poslu

Gotovo svaki kolektiv ima jednog zavodnika koji pokušava da šarmirmira sve koleginice, a najdraže su mu one nove koje još ne poznaju situaciju. Iza njega je uvijek oblak najnovijeg parfema, na njegovom licu blista šarmantni osmijeh, a koristi svaku priliku da vam dobaci neku seksi izjavu. I, naravno, pokušava vas uhvatiti nasamo. Upustite se u vezu sa njim i garantovano da ćete biti glavna tema tračeva u poslovnim kuloarima. Nakon romanse na poslu mogli bi se uhvatiti za glavu

Stažist ili asistent

Toliko toga može krenuti krivo ako izlazite s novom osobom u firmi, stoga je ovo iskušenje najbolje zaboraviti. Nova osoba možda samo traži zaštitu iz koje će se na poslovnom i privatnom planu samo izroditi novi problemi.

IT stručnjak

On je možda šarmantan, zgodan i uz to uspješno i ekspresno rješava sve dosadne probleme koje vam zadaje kompjuter. E, upravo u tome može biti problem. Svaki poziv kad vam zakaže računar i kad vaš dragi dođe da ga otkloni, pogledi, proučavanje i komentari kolega su zagarantovani. Još ako na poslu budete imali edukaciju iz novog programa, materijala za šalu na vaš račun neće nedostajati.

Bonus video: