U Njemačkoj i Srbiji uhapšeno troje iz Crne Gore, optuženi za prevare i pokušaj ubistva

Najavljuju se kontakti sa njemačkom i srpskom policije u vezi sa ekstradicijom uhapšenih
0 komentar(a)
Interpol, Foto: Skynews.com.au
Interpol, Foto: Skynews.com.au
Ažurirano: 30.05.2011. 13:13h

Službenici policija Srbije i Njemačke su, tokom vikenda, postupajući po međunarodnoj potjernici podgoričkog Interpola, uhapsili su tri osobe, javlja MINA.

Službenici Direkcije policije Srbije su u Beogradu uhapsili Z.K. (50) iz Podgorice, koja se traži po naredbi Osnovnog suda u Podgorici zbog prevare.

Za Z.K. je od Područne jedinice Podgorica raspisana i nacionalna potraga zbog utaje poreza i doprinosa.

Ona je, kako se sumnja, u periodu od 21. novembra 2008. godine do 20. maja 2009. godine, lažnim prikazianjem činjenica dovela u zabludu više osoba i na taj način sa njima zaključivala kupoprodajne ugovore za stambene i poslovne prostore.

"Time je pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1.319.978 EUR", piše u saopštenju Uprave policije.

Pokušaj ubistva u Zagoriču

Policija Njemačke je, u gradu Traunstein, postupajući po međunaradnoj potjernici podgoričkog Interpola, uhapsila M.R. (26) iz Podgorice.

On je, kako je presuđeno, 21. maja 2005. godine u Podgorici, u Njegoševoj ulici, sa umišljajem pokušao da ubije V.V

M.R. se traži, po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, radi izvršenja kazne zatvora od dvije godine i šest mjeseci zbog pokušaja teškog ubistva.

"Kao i radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od tri godine, na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici, a koja je preinačena presudom Apelacionog suda Crne Gore, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju", navodi se u saopštenju.

M.F. je u noći između šestog i sedmog februara 2004. godine u Podgorici, u naselju Zagorič, zajedno sa R.S. i Ž.P, sa umišljajem pokušao da ubije M.V. i Ž.B. tako što je iz pištolja ispalio više hitaca koji ih nijesu pogodili.

On je, kako je presuđeno, 21. maja 2005. godine u Podgorici, u Njegoševoj ulici, sa umišljajem pokušao da ubije V.V. tako što mu je, zajedno sa saučesnikom R.S prišao i nakon što ga je R.S. udario drškom pištolja, nakon čega je V.V. pao, metalnom šipkom ga udario u glavu.

"V.V. je potom uspio da se pridigne i pokušao je da pobjegne od M.R. i R.S, ali ga je M.R. sustigao i zadao mu nožem ubod u predjelu stomaka", kaže se u saopštenju.

Uskoro kontakti sa policijom Njemačke i Srbije

Službenici njemačke policije takođe su, postupajući po potjernici podgoričkog Interpola, uhapsila B.F. (52) iz Kotora. On je uhapšen na aerodromu u Frankfurtu.

"Nakon potpisivanja sporazumnog raskida ugovora on mu nije isplatio navedenu sumu novca"

B.F. se traži po naredbi Osnovnog suda u Herceg Novom, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od godine, zbog prevare.

On je, kako je presuđeno, 20. januara 2003. godine u Bijeloj, u namjeri protivpravnog prisvajanja imovinske koristi, sa M.S. zaključio ugovor o prodaji placa i stambenog objekta za cijenu od 50 hiljada eura, po kojem se M.S. nije uknjižio kao vlasnik nekretnina.

Lažnim prikazivanjem činjenica osuđeni B.F. je doveo u zabludu M.S. da će mu po potpisivanju sporazumnog raskida ugovora vratiti 20,4 hiljade eura.

"Međutim, nakon potpisivanja sporazumnog raskida ugovora on mu nije isplatio navedenu sumu novca i tako pribavio sebi protvpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu", navodi Uprava policije.

Najavljuju se kontakti sa njemačkom i srpskom policije u vezi sa ekstradicijom uhapšenih.

Bonus video: