Crna Gora u Lihtenštajnu sa odbojkašima, atletičarima, teniserima i stonoteniserima

Ceremonija otvaranja Igara malih zemalja biće održana sjutra na Rainpark stadionu u Vuduzu
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 14:14h

Prvi put u svojoj istoriji, Crna Gora učestvovaće na Olimpijskim igrama malih zemalja, koje sjutra počinju u Lihtenštajnu.

Našu zemlju predstavljaće muška seniorska odbojkaška reprezentacija, atletičari svjetska juniorska šampionka u skoku u vis Marija Vuković, bacač kugle i diska Danilo Ristić i Slađana Perunović u trkama na pet i deset hiljada metara, teniser Ljubomir Čelebić i stonoteniseri Irfan Čekić, Luka Bakić, Sunčica Rogić i Snežana Ćulafić.

Rivali crnogorskih odbojkaša biće Island, Kipar, Luksemburg, San Marino i Andora.

“Još tokom boravka u Barseloni, u kontrolnih mečeva sa Katalonijom, iskoristili smo da pošaljemo skauta na prvenstvo malih zemalja i snimili smo rivale, i dobili informacije za sve ono što nas očekuje u Lihtenštajnu. Kipar nam je glavni protivnik za prvo mjesto, radi se o kvalitetnom protivniku sa iskusnim igračima, koji gaje agresivan stil igre. U ekipi igra naturalizovani Srbin Knežević, ima i sjajnog libera, te jednog iskusnog primača servisa. Ali, mišljenja sam da smo u dobroj formi, i da spremni dočekujemo takmičenje. Prva utakmica će dati pravu smjernicu kad je krajnji ishod u pitanju”, kazao je za “Vijesti” uoči puta selektor odbojkaša Ivan Joksimović.

Crnogorski odbojkaši će prvi meč igrati u utorak protiv Kipra (16 časova).

“Gledali smo snimak meča Kiprana, i ne izgledaju loše, ali nisu i ništa specijalno. Kada se realno pogledaju imena učesnika, realno je da očekujemo neku medalju. Jedini problem je što igramo pet utakmica u pet dana, i teško je držati neki nivo igre svih pet utakmica. Međutim, probaćemo da odigramo najbolje što možemo i da se vratimo sa nekom od medalja. Bilo bi najljepše da ona bude najsjajnija, ali vidjećemo”, kazao nam je Aleksandar Milivojević, primač servisa odbojkaške reprezentacije.

Na Igrama malih zemalja, koje se 1985. godine održavaju svake druge godine, učestvovaće svih devet zemalja članica asocijacije: Malta, Kipar, San Marino, Monako, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Andora i Crna Gora.

Sportisti će se nadmetati u devet sportova - atletici, biciklizmu, džudou, streljaštvu, skvošu, plivanju, stonom tenisu, tenisu i odbojci, a očekuje se da će učestvovati više od 800 sportista.

Učesnici Igara su zemlje Evrope koje imaju manje od milion stanovnika.

Ceremonija otvaranja Igara biće održana sjutra na Rainpark stadionu u Vuduzu.

Šef crnogorske misije u Lihtenštajnu je proslavljeni odbojkaš Igor Vušurović, osvajač zlatne olimpijske medalje u Sidneju 2000. godine, inače član Izvršnog komiteta Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Galerija

Bonus video: