Bojan Kosić još u dubokoj komi, na aparatima za disanje

Kosić, najbolji crnogorski smučar svih vremena i jedan od naših najboljih sportista poslednjih godina, prvi je predstavnik Crne Gore na Zimskim olimpijskim igrama
391 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 12:12h

Nikšićanin Bojan Kosić (20), najbolji crnogorski skijaš i dalje je u stanju duboke kome, rekli su "Vijestima" iz Kliničkog centra Crne Gore (KC)

"On je i dalje životno ugrožen, nalazi se u stanju duboke kome i na aparatima za disanje", rekla je portparolka KC-a Gorica Soković.

Soković je kazala da se trenutno rade dodatne dijagnostičke procedure, kako bi se pomoglo nastradalom sportisti.

Kosić je u teškom stanju od juče kada je oko 11.30 sati, u saobraćajnoj nesreći u naselju Duklo pao sa motora.

Kosić je juče oko podne prvo hospitalizovan u Nikšiću oko podne.

Bio je bez svijesti, sa teškim povredama glave i unutrašnjim krvarenjem, pa je odmah prebačen u podgorički Klinički centar, gdje mu se ljekari bore za život.

Prema nezvaničnim nalazima policije, nakon uviđaja, Kosić je motorom išao zaobilaznicom, iz pravca Brlje prema Duklu.

Do nezgode je došlo kada je mladić, nakon što je prošao petlju kod kasarne, iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad motorom, izletio sa lijeve strane magistrale preko ivičnjaka i udario u betonski potporni zid.

On je, prema nezvaničnim informacijama, imao kacigu, ali je udar bio silovit.

Kosić, najbolji crnogorski smučar svih vremena i jedan od naših najboljih sportista poslednjih godina, prvi je predstavnik Crne Gore na Zimskim olimpijskim igrama, održanim u Vankuveru prošle godine, gdje je nastupio u slalomu i veleslalomu.

Galerija

Bonus video: