Voz na kolosjeku stanice u Kolašinu usmrtio starca

Beživotno tijelo Slavka Šćepanovića (78) iz Kolašina pronađeno sinoć na šinama u blizini željezničke stanice. Istragom će se utvrditi koji voz je usmrtio Kolašinca
121 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Šćepanović, Kolašin, nesreća, Foto: Dragana Šćepanović
Slavko Šćepanović, Kolašin, nesreća, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.05.2011. 07:38h

Slavko Šćepanović (78) iz Kolašina nađen je u subotu oko 20 časova mrtav na šinama u blizini željezničke stanice u tom gradu.

“Vijestima” je rečeno da je beživotno tijelo Šćepanovića uočio mašinovođa brzog voza broj 631, koji je nailazio iz pravca Bijelog Polja.

Mašinovođa je, kako je objašnjeno “Vijestima”, nakon zaustavljanja na stanici u Kolašinu obavijestio kolege da je 30-ak metara dalje na kolosijeku u pravcu Mojkova uočio djelove tijela.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je po nalogu istražnog sudije iz tog grada, više od sat i po obavljala uviđaj na tom dijelu pruge.

Sinoć, zbog mraka, uviđaj nije do kraja okončan, tako da će biti nastavljen rano jutros, ali se tokom istrage došlo do podataka o identitetu stradalog.

"Još ne znamo kako je Šćepanović stradao, kao i koji voz i iz kojeg pravca ga je usmrtio. To će biti utvrđeno tokom dalje istrage", rečeno je “Vijestima” u policiji.

Portparol Željezničke infrastrukture Crne Gore Mirjana Vujović potvrdila je “Vijestima” da se dogodila tragedija na kolosijeku u Kolašinu.

"Istražni organi rade svoj dio posla, a ja mogu samo reći da je tragedija otkrivena oko 19.55 časova, kada je naišao voz iz pravca Bijelog Polja. Zbog uviđaja, saobraćaj na pruzi od Bijelog Polja do Podgorice je više od sat i po bio u prekidu. Lokalni voz iz Bijelog Polja je u stanici čekao 83 minuta, dok je brzi voz u Podgorici čekao 103 minuta", saopštila je Vujović.

Bonus video: