Aromaterapijom do životne harmonije

Dobro uvježban aromaterapeut radi sa klijentom tako što bira mješavinu ulja koja najbolje odgovara klijentovim potrebama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 08:58h

Mnogi od nas usljed nagomilanog stresa, te raznih životnih tegoba ulaze u emotivno-fizički disbalans koji snažno djeluje na naše zdravlje.

Budući da tada nijesmo u ravnoteži s onim što nas okružuje, postajemo fizički, mentalno i emocionalno bolesni.

Ono što nas može vratiti u stabilnost i životnu harmoniju je primjena aromaterapije.

*Aromaterapija je postupak za očuvanje zdravlja i održavanje psihofizičke ravnoteže čovjeka i podrazumijeva smirujuće, stimulativno i preventivno djelovanje eteričnih ulja.

*Aromaterapija je metoda s holističkim pristupom koja aktivira psihološko-imunološki mehanizam i tako pomaže organizmu da iz stanja bolesti pređe u stanje zdravlja.

*Aromaterapija je u svijetu vrlo poznata i priznata, a kod nas svakim danom sve više napreduje u prevenciji mnogih problema i pomoći u izlječenju mnogih bolesti.

Prava aromaterapija nije samo korišćenje proizvoda koji imaju miris.

Samo najkvalitetnija esencijalna ulja treba da se koriste u aromaterapiji.

Čista esencijalna ulja iz biljaka ne smiju biti razblažena dodavanjem prirodnih i sintetičkih supstanci i moraju se pojaviti u krajnjem proizvodu u količinama koje se smatraju terapeutskim.

Sintetička mirisna ulja nijesu odgovarajuća za aromaterapiju.

Dobro uvježban aromaterapeut radi sa klijentom tako što bira mješavinu ulja koja najbolje odgovara klijentovim potrebama.

Npr. da bi tretirali bol u mišiću efikasnije, potrebno je upotrijebiti mješavinu ulja koja će osloboditi mišić tenzije i uticati na klijenta emotivno i mentalno da bi otkrili uzrok mišićne tenzije.

Ovo je "energija" spajanja.

Stvarajući ove energije radi efikasnije primjene umjetnosti aromaterapije, potrebno je znanje, svjesnost i praksa koja može biti efikasnije usvojena kroz duže učenje sa obučenim profesionalcima.

Bonus video: