Milan Čila Šćekić izručen crnogorskoj policiji

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, okrivljeni Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora
290 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Čile Šćekića, Foto: Vesko Belojević
Privođenje Čile Šćekića, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.05.2011. 16:17h

Holandska policija je izručila Milana D. Šćekića zvani Čila (35) iz Berana, koji je u Višem sudu u Podgorici početkom maja, osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva funkcionera MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića 30. avgusta 2005. godine.

Nakon preuzimanja, Šćekić je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici, radi izvršenja navedene naredbe nadležnog suda.

U ponovljenom sudskom postupku, četvorica optuženih za ubistvo policijskog funkcionera MUP-a Crne Gore Slavoljuba Šćekića, pokušaj reketiranja suvlasnika hotela “Splendid” Žarka Radulovića i izazivanje opšte opasnosti u produženom trajanju odnosno podmetanje eksplozivnih naprava na hotel u izgradnji “Splendid”, osuđeni su ukupno na 120 godina zatvora, odlučilo je 9. maja u Višem sudu u Podgorici specijalizovano vijeće sudije Slavke Vukčević.

Na osnovu ove profesionalne saradnje crnogorske i holandske policije, Šćekić je prvo lociran, a potom i uhapšen

Zbog podstrekavanja na ubistvo inspektora Šćekića, okrivljeni Saša Boreta i Ljubo Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, dok su zbog ubistva inspektora, okrivljeni Ljubo Vujadinović i Milan Čila Šćekića, takođe osuđeni na po 30 godina zatvora. Ranijom presudom izrečenom u avgustu 2009. godine, Čila Šćekić je oslobođen optužbe.

Šćekić je, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapšen u Amsterdamu, 17. aprila 2011. godine, nakon kontakata koji su trajali duže vrijeme između crnogorske i holandske policije, a koji su se u najvećoj mjeri odvijali putem kancelarija Interpola u Podgorici i Hagu.

Uprava policije Crne Gore je, u prethodnom periodu, došla do određenih informacija u vezi sa ovim licem, koje je potom dostavila kolegama u Policiji Kraljevine Holandije, nakon čega je uslijedila intenzivna komunikacija i razmjena informacija.

Na osnovu ove profesionalne saradnje crnogorske i holandske policije, Šćekić je prvo lociran, a potom i uhapšen. Nadležni organ u Holandiji je potom Šćekiću odredio ekstradicioni pritvor.

Bonus video: