Kokainski bos i kum Joce Amsterdama uživa na Ričardovoj glavi

Ilić nije bio u pratnji tjelohranitelja, i slobodno se kretao niz betonske staze ove plaže i obavljao česte telefonske razgovore, bez straha i pokušaja da se sakrije od bilo koga.
1361 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Ilić, Foto: Savo Prelević
Dragan Ilić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.05.2011. 06:38h

Nakon što je nedavno uspio da izbjegne hapšenje u Brazilu, Nišlija Dragan Ilić (41), inače kum Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, ovih dana boravi u crnogorskoj prijestonici turizma.

Čovjek, koji godinama važi za jednog od najvećih srpskih narkobosova u Južnoj Americi, juče popodne je u krugu nekoliko prijatelja iz Crne Gore i inostranstva, sjedio u bašti popularnog budvanskog plažnog bara "Ričardova glava".

Ilić, kako se moglo vidjeti, nije bio u pratnji tjelohranitelja, i potpuno slobodno se kretao niz betonske staze ove plaže i obavljao česte telefonske razgovore, bez straha i pokušaja da se sakrije od bilo koga.

Zapravo, Ilić i jeste slobodan u Crnoj Gori, jer u Interpolovom sistemu ne postoji nijedna aktivna potjernica, na osnovu koje bi mogao biti uhapšen, potvrđeno je “Vijestima” u crnogorskoj policiji.

Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da ova služba ima saznanja o njegovom boravku u Budvi, ali da ne postoji osnov za njegovo hapšenje.

Srpski i brazilski mediji prije samo desetak dana punili su novinske stupce opisima policijske akcije “Niva”, u kojoj je uhapšeno 30 pripadnika međunarodne kriminalne grupe krijumčara kokaina u organizaciji Gorana Nešića zvanog Ciga, koja je na evropski kontinent prošvercovala više od tone narkotika.

Navodno, tada je trebalo da bude uhapšen i Ilić, ali je uspio da umakne brazilskoj policiji.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: