Motociklisti na Zabjelu niko nije želio da pomogne dok nije naišao medicinski tehničar

"Ko zna koliko je tu bespomoćno ležao", kazao je Filipović
89 pregleda 0 komentar(a)
Čedomir Filipović, Foto: Luka Zeković
Čedomir Filipović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.05.2011. 16:11h

Podgoričanin Čedomir Filipović nije ni slutio da će prije dva dana tokom odlaska na posao u Urgentni centar, svoje znanje i iskustvo medicinskog tehničara morati da primijeni i prije dolaska na radno mjesto, tako što će pružiti prvu pomoć sugrađaninu Davoru Jovanoviću iz Donje Gorice, koji je teško povrijeđen u saobraćajnom udesu bespomoćno ležao na asfaltu.

Dugogodišnji medicinski radnik ispričao je „Vijestima” da je na putu do posla, na raskrsnici kod nekadašnje fabrike „19. decembar” na Zabjelu vidio stravičan prizor – motociklistu sa otvorenim prelomom noge, kojemu ni mnogobrojni vozači i pješaci nijesu prišli da pruže pomoć.

"Ko zna koliko je tu bespomoćno ležao, kad je za to vrijeme sam uspio da skine majicu i poveže nogu da ne bi iskrvario. Zapanjio sam se koliko je ljudi tuda prošlo, a niko mu nije ni prišao. Čim bi vidjeli taj prizor, samo bi produžili dalje", kazao je Filipović.

"Mislio sam da će iskrvariti za pet minuta"

Humanost i poziv medicinskog radnika naveli su Filipovića da odmah pruži prvu pomoć teško povrijeđenom motociklisti, tako što je iz svog automobila donio gazu i zavio unesrećenom nogu.

Filipović je telefonom razgovarao i sa ortopedom Aleksandrom Juškovićem koji je operisao povrijeđenog sugrađanina

"Mislio sam da će iskrvariti za pet minuta, koliko je situacija bila ozbiljna. Nijesam bio siguran ni da li je neko već zvao Hitnu pomoć", ispričao je Filipović.

On je kazao da se često raspituje za zdravstveno stanje čovjeka kojemu je pomogao, i da za sada zna da je i dalje u kritičnom stanju.

Filipović je telefonom razgovarao i sa ortopedom Aleksandrom Juškovićem koji je operisao povrijeđenog sugrađanina, i dobio informaciju da su ljekar i osoblje „učinili sve što je bilo u njihovoj moći da pomognu pacijentu, ali da je rano za davanje bilo kakvih prognoza”.

Bonus video: