Optuženi za šverc 2,5 tona marihuane osuđeni na 233 godine

Leon Gojčaj je, kako tvrdi tužilac, na području Tuzi organizovao grupu koja se bavila kupovinom i prenosom droge skank iz Albanije u Crnu Gora.
876 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 12:59h

Specijalno vijeće sudije Slavke Vukčević danas je u Višem sudu u Podgorici osudilo na više od 220 godina zatvora 36-icu optuženih zbog organizovanog kriminala i šverca oko dvije i po tone marihuane “skanka”.

Od optuženih, petorica albanskih državljana koji se nalaze u bjekstvu osuđeni su i to - Fran Marinaj iz Skadra, na 14 godina zatvora, Ljuiđ Marinaj zvani Ljubo Ćelavi iz Skadra, na 14, Zef Kole zvani Preka na 14, Alfred Mecaj zvani Fred Meci na 10 godina, te Genci Mecaj zvani Genci Meci na 10 godina.

Na 14 godina zatvora osuđen je i Leon D. Gojčaj zvani Ljoni iz Tuzi.

Vladimir B. Matanović iz Mahale, Saša M. Šuškavčević zvani Ćosa, Željko S. Peličić zvani Belo iz Podgorice - službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu dobili su po 12 godina.

Dražen G. Šuškavčević zvani Šušo osuđen je na 11 godina.

Đon N. Dušović zvani Đon Dušaj iz Tuzi osuđeni su na po 10 godina zatvora

Neđeljko R. Janković zvani Neđo iz Mataguža dobio je devet godina, dok je Aleksandar M. Međedović zvani Aco iz Nikšića osuđen na sedam godina i šest mjeseci.

Na šest godina i osam mjeseci osuđen je Neđeljko P. Knežević zvani Neđo iz sela Ponari.

Na po šest i po godina osuđeni su Boban P. Janković zvani “Doktor”, Vladimir Z. Đinović zvani Vlado Ćoro iz sela Goričani, Tihomir B. Popović zvani Tiho iz Mahale, Aleksa Đ. Đinović iz sela Mojanovići.

Željko S. Bečić zvani Đaga iz sela Balabani osuđen je na pet godina, a po tri mjeseca manja kazna izrečena je Dušku G. Jovoviću zvanom Duka i Nemanji S. Peličiću iz sela Balabani u Zeti .

Ivana V. Šuškavčević osuđen je na četiri i po godine, a Puniša Ž. Nikolić zvani Žiška iz Nikšića osuđen je na četiri godine i tri mjeseca

Radule T. Božović zvani Srećko iz Podgorice, Srđan L. Majić zvani Pajo iz mjesta Vranj kod Podgorice osuđeni su na po četiri godine i dva mjeseca.

Na tri i po godine osuđeni su Milosav M. Ivanović zvani Žuti i Branislav B. Vračar zvani Baća.

Na po tri godine i tri mjeseca osuđeni su Ranko V. Babović zvani Radža i Igor D. Krstović iz Golubovaca , a na tri godine Danilo M. Senić zvani Buđa.

Dvije i po godine zatvora dobili su Predrag Đ. Vuletić zvani Peđa iz Virpazara i Momčilo D. Mojašević zvani Moka.

Radoslav I. Rašović iz Ljajkovića osuđen je na dvije godine.

Dejan S. Raičević zvani Dejo iz sela Mataguži osuđen je na godinu zbog oružja, a oslobođen za prodaju droge.

Željko M. Nikolić zvani Peka iz Nikšića i Goran M. Šuškavčević su oslobođeni.

Prema navodima optužice, oni su od 12. novembra 2008. do 26. februara 2009, kada su otkriveni, u nekoliko kriminalnih grupa švercovali drogu na teritoriji Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i šire organizovani u nekoliko grupa.

Jednu grupu su sačinjavali Fran i Ljuiđ Marinaj i Zef Kole, koji su nezavisno jedan od drugog nabavljali i prodavali skank. U podužem spisku navodi se da je okrivljeni Đon Dušević bio posrednik u kupoprodaji skanka i plaćanju između kriminalnih grupa u Albaniji i Crnoj Gori.

Leon Gojčaj je, kako tvrdi tužilac, na području Tuzi organizovao grupu koja se bavila kupovinom i prenosom droge skank iz Albanije u Crnu Gora.

Galerija

Bonus video: