Kontador ruši sve pred sobom

"Ovu pobjedu posvećujem Havijeru Tondu Volpiniju, koji je nesrećno poginuo. Imao sam posebnu želju da pobjedu posvetim njemu", kazao je Kontador.
64 pregleda 0 komentar(a)
Kontador, Foto: Reuters
Kontador, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2011. 19:18h

Vlasnik roze majice, Španac Alberto Kontador napravio je danas još jedan veliki korak ka tituli na 94. izdanju biciklističke trke “Điro D'Italija”. Na tek 12,7 kilometara hronometra od Beluna do Nevegala, pobijedio je u vremenu 28,55 minuta i iza sa sebe za 34 sekunde ostavio Italijana Vinćenca Nibalija. Španca posebno raduje i vrijeme glavnog konkurenta Italijana Mikelea Skarponija, koji je zakasnio 38 sekundi, što je bilo dovoljno za treće mjesto.

"Ovu pobjedu posvećujem Havijeru Tondu Volpiniju, koji je nesrećno poginuo. Imao sam posebnu želju da pobjedu posvetim njemu. Svi kažu da sam već pobijedio i na Điru, ali ja se ne slažem. Tačno je da bih na početku ovogodišnjeg izdanja trke kroz Italiju prihvatio ovu prednost, ali daleko od toga da je sve već gotovo. Ima još puno složenih etapa i niti jednog momenta se ne smijem opustiti", kazao je Kontador.

No, nakon minute ćutanja zbog tragične pogibije španskog bicikliste, kojem su na glavu pala vrata od garaže u kući u Granadi, kada je krenuo na trening spremajući se za “Tur d' Frans”, Kontador je u 16. etapi dodatno povećao prednost u generalnom poretku, jer sa 62 sata, 43 minuta i 37 sekundi ima prednost od 4,58 minuta nad Skarponijem, a čak 5,45 minuta nad Nibalijem.

Sjutra se vozi 17. etapa u dužini od 230 kilometara od Paso Tonalea do Tirana.

Bonus video: