Bivša voditeljka RTCG plesala za novac u "Afroditi"

"Radila sam kao voditeljka emisije "Trend 98" na TVCG... , a poslije sam radila kao plesačica, jer sam htjela to da radim."
583 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 17:23h

Bivša voditeljka Televizije Crne Gore Jasmina Pavlović iz Dobanovaca, osim tog posla, radila je i kao plesačica u noćnom klubu “Afrodita” tokom 2009. godine, izjavila je ona.

Njen iskaz je pročitan u Višem sudu u Podgorici, u nastavku suđenja optuženima za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, pred specijalnim Vijećem sudije Valentine Pavličić.

Jasmina Pavlović je svjedočila u Srbiji po zamolnici o međunarodnoj pravnoj pomoći, a njena izjava je dostavljena podgoričkom Višem sudu, koja je i pročitana.

"Radila sam kao voditeljka emisije "Trend 98" na TVCG..., a poslije sam radila kao plesačica, jer sam htjela to da radim."

"Moje umjetničko ime je Maja. Završila sam pravno-birotehnički smjer. Od 2001. do 2009. boravila sam u Crnoj Gori. Radila sam kao voditeljka emisije 'Trend 98' na TV Crne Gore. Objavila sam i knjigu 'Rijeka istine'. Upisala sam žurnalistiku 2007. godine u 'Mont medija centru', a poslije sam radila kao plesačica, jer sam htjela to da radim. Dejo Lakušić je vlasnik noćnog kluba 'DS' a kasnije 'Afrodite', dok je Bogdan Šaković bio vlasnik noćnog kluba 'Popaj'. Oni su mi bili gazde, jer sam kod njih radila. Lakušić i Šaković su mi rekli da je moj posao da igram kao plesačica i da ispijam koktele. Šaković je bio više nego korektan poslodavac. Osim toga, moj posao je bio da animiram goste, da što više piju koktele, te da slušam njihove priče o porodičnim problemima. Gazde od mene nijesu tražile da bilo kome pružam seksualne usluge. Nije tačno da sam u hotelu 'Senator' u Ulcinju pružala seksualne usluge. Nikada nijesam vidjela da su i ostale devojke u noćnim klubovima pružale seksualne usluge. Meni se nijedna djevojka nije žalila da je prisiljavana na pružanje seksualnih usluga", navodi se u izjavi svjedokinje koja je pročitana na suđenju.

Branka Šusto iz Sombora svjedočila je u Opštinskom sudu u Somboru, a njena izjava takođe je pročitana na suđenju. Ona je izjavila da je boravila u Crnoj Gori u avgustu 2009, te da je radila kao igračica, ali da se nikome nije skidala, nikome nije sjedjela u krilo, a niko je nije primoravao na prostituciju.

"Radila sam kao plesačica u noćnom klubu 'Popaj', gdje su vlasnici bili Ranko Jovanović i Bogdan Šaković, sa kojim imam vanbračno dijete. Odmah po dolasku u Crnu Goru, počela sam da se zabavljam sa Šakovićem od 2009. U 'Afroditi' i 'Popaju' nijesam pružala seksualne usluge. Radila sam kao plesačica za dnevnicu od 40 eura. Mene niko nije tjerao na prostituciju, a ni gazde nikoga nisu tjerale", navela je ona.

Sudija Valentina Pavličić je kazala da je Opštinski sud u Jagodini poslao dopis u kojem se navodi da Violeta N. Petrov nije pronađena na poznatoj adresi, tako da nije ni mogla biti saslušana kao svjedok u tom sudu.

U dopuni dokaznog postupka preslušan telefonski razgovor između optuženog Dejana Lakušića i maloljetne Đ.K. koji su obavili 17. oktobra 2009. Djevojka je imala umjetničko ime Goca, a sa Lakušićem je razgovarala nakon izlaska iz policije, gdje je bila privedena na informativni razgovor u vezi s radom u noćnom klubu "Afrodita". Ona je ukratko prepričala šta su je pitali inspektori.

"J... li se tu?"

"U policiji me inspektor pitao: 'J... li se tu?' Slušaj brate, mi tamo igramo i tako. Eto tako sam mu rekla", dio je preslušanog telefonskog razgovora. Okrivljeni Lakušić je potvrdio da je njegov glas u tom telefonskom razgovoru, ali se nije mogao sjetiti da li je to glas Đ. K.

Kako je okončan dokazni postupak, zamjenik specijalnog tužioca Mira Samardžić u završnoj riječi izmijenila je činjenični dio optužnice, ali je ostala pravna kvalifikacija po kojoj su Dejan D. Lakušić, Bogdan B. Šaković, Ranko S. Korać, Dejan Đ. Popović, Mirko M. Tripković, Žarko V. Mrdak, Aleksandar B. Dragićević i Petar V. Perunović počinili krivično djelo trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije. Nebojša Ž. Bojović i Vojislav S. Savković, okrivljeni su za trgovinu ljudima, dok su Ranko S. Jovanović, Nebojša R. Mihailović i Zoran V. Raičić iz Podgorice, optuženi za posredovanje u vršenju prostitucije.

Advokati optuženih tražili su odlaganje suđenja da bi pripremili završnu riječ, što je sud prihvatio. Nastavak suđenja zakazan je za 27. maj.

Radović tvrdi da nije plaćao seks

Po zamolnici Višeg suda u Podgorici, međunarodni košarkaški sudija Sreten M. Radović iz Dubrovnika, svjedočio je 5. maja u Županijskom sudu u Dubrovniku i njegov iskaz pročitan je na suđenju.

Radović je izjavio da je kao međunarodni košarkaški sudija u oktobru 2009. bio u Podgorici, te da je sudio košarkašku utakmicu u okviru Jadranske NLB lige između KK “Budućnosti” i još jednog kluba, ali se nije mogao sjetiti protiv kojeg tima je igrao podgorički sastav.

Na suđenju je pročitan i iskaz međunarodnog košarkaškog sudije Sretena M. Radovića iz Dubrovnika

“Bio sam smješten u hotelu 'Crna Gora'. Kod mene u sobi nije dolazila nijedna djevojka, tako da nisam nikome plaćao 130 eura za pružanje seksualnih usluga”, navodi se u Radovićevoj izjavi.

Na glavnom pretresu 1. februara, sekretar košarkaškog kluba “Budućnost” Tihomir M. Vučinić rekao je da je za međunarodnog košarkaškog sudiju Sretena Radovića iz Dubrovnika, ugovarao seksualne susluge u noćnom klubu “Afrodita” u Podgorici, te da je djevojke za provod i seksualne usluge naručivao kod okrivljenog Dejana Popovića zvanog Kure.

Galerija

Bonus video: