Nagrađena glumica Tihana Ćulafić

Crnogorska glumica Tihana Ćulafić dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi “Rozamunda“, koju je po tekstu Elfride Jelinek režirtala Senka Bulić, na XII Međunarodnom pozorišnom festivalu malih teatarskih formi u Vraci (Bugarska).
298 pregleda 0 komentar(a)
tihana ćulafić, Foto: Facebook
tihana ćulafić, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.05.2011. 14:57h

"Zadovoljstvo mi je što smo učestvovali i uspješno obavili svoje gostovanje na jednom ovakvom festivalu koji je umrežen sa teatarima i festivalima iz petnaestak zemalja. Kratko smo bili na festivalu da bih mogla da komentarišem druge predstave, ali raduje me što je jedna ovakva nagrada stigla tako rano.

Uz nesebičnu podršku Senke Bulić koja ima poseban odnos prema teatru i glumcu, i uz diovnog partnera Marinka Leša, i uz puno ljubavi iz produkcijskih kuća iz Zagreba i Cetinja, uložen je stvarno veliki trud u ovu predstavu. Sigurna sam i u njen budući uspjeh", prokomentarisla je za “Vijesti”, nagrađena Tihana Ćulafić.

Festival u Bugarskoj trajao od 16. do 22. maja, a na njemu su pored pozorišta iz Crne Gore učestvovali i teatri iz Makedonije, Rumunije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Srbije.

Predstava “Rozamunda“ izvedena je u petak 20. maja pred prepunom salom Centra i propraćena je burnim ovacijama. Direktor festivala je Atanas Popdimitrov, žiri festivala malih teatarskih formi činili su predsjednik Nikola Vandov, članovi Stefan Jankov i Gergana Pirizova.

Selekcioni komitet Internacionalnog festivala nove evropske teatarske akcije - NETA činili su: predsjednik Nora Makarova, članovi Lilijana Mazova, Nina Mazur, Dragana Bošković i Juri Juškevič, selektor i predsjednik NETE Blagoje Stefanovski i generalni sekretar NETE je Damir Domitrović. Selektor osnovnog programa 22. festivala je Javor Kojnakov.

Bonus video: