Da, još uvijek ste ludi jedno za drugim!

Na početku veze bili ste ludi jedno za drugim: sve ono što vam se do tada činilo patetičnim kod drugih parova, s njim/njom vam je postal krajnje normalno. Bili ste uvjereni kako ste jedini par na svijetu koji doživljava takvu ljubav.
102 pregleda 0 komentar(a)
veze, Foto: Xd0.xanga.com
veze, Foto: Xd0.xanga.com
Ažurirano: 24.05.2011. 11:55h

Onda su prošle godine zajedničkog života i te su se stvari bitno promijenile: imate zajedničke prijatelje, svoje rituale, odlaske na ljetovanja, zimovanja, a one toliko spominjane “iskrice” s početka veze, već odavno ne svijetle.

Strasti već godinama nisu ni približno onog inteziteta, kao na početku, i sve vam se češće dešava da preispitujete vašu ljubav, vezu /brak, te postavljate sebi pitanja da li ste još uvijek zaljubljeni u tu osobu.

Naravno, nema potrebe da paničite zbog toga: zaljubljenost ne traje vječno, a svi oni trenuci zajedničkih osjećanja uzbuđenosti, još uvijek su tu, samo što su sada poprimile neki novi oblik.

1. Osjećaj samouvjerenosti, energije i hrabrosti

Kada ste s njim, osjećate se samouvjerenijom, hrabrijom i uopšte, boljom osobom.

Opet, u vašem društvu, on se pretvara u šarmantnu osobu, kojoj ništa nije problem da uradi za vas.

To je jedan od pokazatelja da ste još uvijek zaljubljeni jedno u drugo: parovi koji se iskreno vole srećniji su, sigurniji i hrabriji kada znaju da im njihov partner “čuva leđa”. Zašto je to tako? Naučnici kažu kako, kada između dvoje postoji “hemija”, počinju da luče više adrenalima, snažnog mentalnog stimulansa, a upravo on čini da se pokažete u najboljem svijetlu.

2. Pogled umjesto riječi

Da li vam se desilo da se u jednom trenutku pogledate i tada nasmijete jedno drugom bez ikakvog razloga? Ako jeste, nije potreban komentar.

3. Ponekad vas totalno izludi!

Već znate kako vas ne može naljutiti neko do koga vam nije stalo. A vaš partner vas ponekad totalno izludi i tada vam se čini kako je jedino moguće rješenje da “zasučete rukave”, iako znate da biste izvukli deblji kraj. Psiholozi kažu kako strastvena ljutnja ne može da proizađe iz tkz. “mlakih” osjećanja, već je to samo naličje upravo strastvene ljubavi.

4. Iznenadan poziv – srce jače kuca

Nazvao vas je potpuno neočekivano, ili ste čuli kako otključava stan bar dva sata prije nego što je rekao da će se vratiti s puta, iznenada se pojavio u kafiću u kojem zna da uvijek provodite pauzu na poslu… - a vama srce već počinje brže da kuca, i nakratko zaboravite gdje ste. Psiholozi su jasni: takve reakcije, ne mogu da se odglume. Ako vam se to događa još uvijek, nema sumnje, “pali ste na njega” i to doživotno.

5. “Ah, taj fudbal“ i “Ne, nego te tvoje serije”

Opet taj fudbal! I, iako vam se uopšte ne gleda, ipak bacite pogled na rezultat i krivo vam je kad gubi ekipa za koju on navija.

Opet, million puta ste se posvađali jer ne može da shvati kako osoba vaše inteligencije može da gleda “one glupe telenovele”, ali vam ih ipak snimi kada ne stignete da je odgledate. Naravno, niste zavoljeli fudbal, niti je on postao fan raznih serija. Jednostavno, znate šta raduje onog drugog i istinski ste srećni kada je onaj drugi zadovoljan i srećan.

6. Kada ga vidite kako spava, obuzme vas osjećaj nježnosti

Da, vjerovatno zvuči patetično, poput onih scena iz romantičnih komedija s Meg Rajan I Tom Henksom, ali, zaista takve stvari pokazuju da ste još uvijek jedno drugom “tako slatki”!

7. Potreban vam je baš kao i vi njemu

Budite iskreni: ponekad će vam samo on reći upravo ono što ne želite da čujete, ali, i kada vam se desi nešto loše, poriv je u vama da ga nazovete i ispričate mu, jer dobro znate da će vas saslušati. Ako je on prvi koji sazna za ono što vam se dešava, prije nego prijatelji i članovi porodice, to je jasan znak međusobnog poštovanja, bliskosti i povjerenja.

8. I dalje, mislite na njega na poslu, u supermarketu, dok slušate muziku...

Uglavnom, neke krajnje banalne stvari vas podsjete na njega. Npr., pošli ste u nabavku i na polici primijetite njemu omiljene grickalice. Odmah uzimate dva pakovanja, jer odlično znate kako će se obradovati. Oni parovi iz čije veze je nestala strast, ne ponašaju se tako.

9. Pitate se kakav je bio kao dječak...

... ili kao tinejdžer, kako je izgledao kada se napio prvi put, kao da vam je negdje žao što i to niste mogli da podijelite s njim…

Ovome ne trebaju objašnjenja, niti naučna tumačenja.

Ne brinite. Kod vas dvoje sve još uvijek pršti od strasti.

Možete mirno da spavate. Ili, još bolje, probudite ga i dokažite mu to.

Bonus video: