Organizatori "White Field"-a potvrdili: Inkognito u Bijelom Polju

“Sada već tradicionalna manifestacija i vodeća na kulturnoj mapi Crne Gore, prepoznatljiva po muzičkom kvalitetu"
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2011. 15:16h

Bjelopoljski džez festival “White Field” ugostiće bend “Inkognitio”, jedno od najpopularnijih imena londonskog esid-džeza, potvrdili su organizatori manifestacije na konferenciji za novinare.

Festival koji se ove godine održava peti put, 1. i 2. jula, pored londonskog sastava predstaviće i značajna imena domaće i regionalne džez scene.

O inovacijama i koncepciji ovogodišnejg Bjelopoljskog džez festivala govorio je direktor Mirko Rakočević, ističući da je festival u toku svog petogodišnjeg trajanja postao prepoznatljiv brend ne samo Bijelog Polja već i Crne Gore.

Formiran je i “White Field Bend” koji će nastupiti drugog jula, a čine ga najpopularniji džez muzičari u Crnoj Gori

“Za ovogodišnji festival trudili smo se i uspjeli u tome, da obezbijedimo svjetski poznato ime. Kultni britanski bend “Inkognito” gostovaće ove godine na festivalu drugog jula. Odlučili smo se i za popularizaciju i afirmaciju džez muzičara iz Crne Gore tako da će kroz nekoliko programa nastupiti dvadesetak crnogorkih džez muzičara.

Formiran je i “White Field Bend” koji će nastupiti drugog jula, a čine ga najpopularniji džez muzičari u Crnoj Gori. Značajan projekat je i pridruživanje kampanji UNICEF-a, tako da smo pripremili jedan poseban džez program za djecu sa posebnim potrebama”, kazao je Rakočević naglašavajući da se Bjelopoljski džez festival razvio uz podršku Opštine Bijelo Polje kao i uz pomoć sponzora i prijatelja festivala.

Šule Jovović, Rambo Amadeus, Baltazar...

O programu ovogodišnjeg festivala, koji će se održavati pod sloganom “Živimo džez”, detaljnije je govorila Irena Šćepanović, PR manifestacije.

“Sada već tradicionalna manifestacija i vodeća na kulturnoj mapi Crne Gore, prepoznatljiva po muzičkom kvalitetu i renomiranim muzičarima, iz godine u godinu sazrijeva kako u koncepcijskom tako i organizacijskom smislu, a potvrde tome su ovogodišnji atraktivni program kako s domaće tako i s inostrane scene.

Prvog jula pred muzičkom publikom u Bijelom Polju, nastupiće sastav “Aksan Vile”, MP Trio, Tamara Obrovac u pratnji svog benda i Rambo Amadeus.

Drugi jul je rezervisan za Branka Pejakovića i Dragana Đorđevića, grupu “Baltazar”, kao i za koncert “Džez za djecu”.

Bend će se predstaviti džez standardima, pop kompozicijama, fank džezom, latino džezom kao i kompozicijama članova benda

Kao predgrupa kultnom lodonskom bendu “Inkognito”, predstaviće se “White Field Bend”, koji nastupa u sastavu Mirko Šćepanović (klavijature), Ivan Ivanović (bubnjevi), Dragoljub Đuričić (perkusije), Milorad Šule Jovović (gitara), Miladin Peruničić (gitara), Nebojša Miletić (bas), Stefan Pavićević (saksofon), Tihomir Biskupović (truba) dok su vokali povjereni takođe istaknutim džez muzičarima Renati Perazić, Igoru Peraziću, Marku Vlahoviću i Milici Vujadinović.

Bend će se predstaviti džez standardima, pop kompozicijama, fank džezom, latino džezom kao i kompozicijama članova benda. Festival će zatvoriti koncert londonskog benda “Inkognito”. Bend pored lidera Žan-Pol Monika, koji je gitarista, producent i vokal, čini još dvanaest članova”, kazala je Irena Šćepanović.

Galerija

Bonus video: