Titula ostaje u Bijelom Polju: Jedinstvo superiorno do odbrane duple krune

Bjelopoljci su ove sezone upisali 19 pobjeda u isto toliko mečeva u prvenstvu i Kupu, uz svega šest izgubljenih setova. Protiv Budućnosti su slavili sedam puta, četiri puta maksimalnim rezultatom, dva puta po 3:1 i jednom 3:2. Računajući i prošlu sezonu, Jedinstvo je produžilo seriju na 10 uzastopnih pobjeda protiv Budućnosti
56 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
OK Jedinstvo, Foto: OSCG
Ažurirano: 07.04.2018. 15:46h

Finalna serija je trajala tri meča, što, s obzirom na viđeno u ovoj sezoni, i jeste očekivani bio scenario - odbojkaši Jedinstvo Bemaxa odbranili su prošlogodišnju istorijsku titulu, pošto su i u trećem meču finala plej-ofa savladali Budućnost Capital Plazu, drugi put sa 3:0.

"Za kraj ubjedljiva pobjeda, ako smo prošle godine imali sezonu za istoriju, onda sigurno ove imamo još bolju. Bila mi je čast i privilegija da budem zajedno sa ovim momcima, stručnim štabom, i nadam se da ćemo uspjeti da zadržimo taj kontinuitet u budućnosti. Želim da se zahvalim bjelopoljskoj publici, još jednom su bili uz nas, a mi ćemo se uvijek truditi da ih obradujemo kao danas. Puno sreće želim i odbojkašima Budućnosti, jer oni to zaslužuju”, kazao je za Radio Bijelo Polje, trener Jedinstva Darko Prebiračević, dodajući da su odbojkaši Budućnosti odlična ekipa, ali u finalnoj seriji nijesu pokazali sav svoj kvalitet.

Titula više nego zasluženo ostaje u Bijelom Polju, izabranici Darka Prebiračevića su, apsolutno, bili neprikosnoveni na domaćoj sceni, jer su najbolji bili i u Kupu (u finalu takođe bili bolji od Budućnosti), i tako odbranili i duplu krunu.

Ukupno, upisali su 19 pobjeda u isto toliko mečeva ove sezone u prvenstvu i Kupu, uz svega šest izgubljenih setova.

Protiv Budućnosti su slavili sedam puta, četiri puta maksimalnim rezultatom, dva puta po 3:1 i jednom 3:2. Računajući i prošlu sezonu, Jedinstvo je produžilo seriju na 10 uzastopnih pobjeda protiv Budućnosti.

"Utisci su izvanredni, iako današnja utakmica nije bila teška, niti zahtjevna. Žao mi je što ekipa Budućnosti nije pokazala formu kao tokom sezone, jer bi i publici bilo zanimljivije. Mi smo kontrolisali meč od samog starta, nijesmo se opuštali ni u jednom trenutku. Hvala publici na iskrenoj podršci, i nadam se da smo ispunili njihova očerkivanja”, rekao je za Radio Bijelo Polje kapiten Jedinstva Vladan Rudić.

U ligi bez Budvanske rivijere, Budućnost je, logično, nakon dvije godina ponovo zaigrala u finalu, u kojem je, na žalost ljubitelja odbojke, bila "posmatrač" dešavanja na terenu, naročito u današnjem duelu, u kojem nije mogla više od 13 poena po setu.

Premalo od ekipe Balše Radulovića kako bi finalnoj seriji doprinijela na pravi način, pa će za pamćenje ostati samo lijepa atmosfera u drugom meču u Univertitetskoj dvorani, kada se okupilo preko 400 gledalaca, uz prisustvo "varvara", koji su zajedno napravili, zaista, lijep odbojkaški ambijent.

Posljednji meč finalne serije plej-ofa je bio najmanje interesantan i neizvjestan od svim ovosezonskih duela dva tima.

Budućnost je tokom tri seta, vodila samo dva puta, 1:0 i 2:1 na početku drugog seta. Jedinstvo je, jednostavno, dominiralo protiv nemoćnog rivala, koji je jedva uspio da pređe granicu od 10 poena u sva tri seta, u dva seta je to uradio tek nakon 20. poena domaćina. Na 20. poenu, naime, u prvom setu su Bjelopoljci vidili 20:7, u drugom 20:6, a u trećem 20:10.

"Htio bih da uputim javno izvinjenje svima koji su vjerovali u nas, smatrajući da poslije prve i druge utakmice možemo preokrenuti rezultat, ali nažalost, ovo što smo prikazali u Bijelom Polju nije ličilo na nas. Ekipa Jedinstva zasluženo je došla do osvajanja duple krune, i ja im na tome čestitam”, kazao je trener Budućnostu Capital Plaze, Balša Radulović.

Jedinstvo Bemax – Budućnost Capital Plaza 3:0 (25:12, 25:13, 25:13)

Bijelo Polje - Dvorana: SC “Nikoljac”. Gledalaca oko 500. Sudije: Simonovska S. (Bar) i Vučinić D. (Podgorica).

Jedinstvo Bemax: Kuburović, Vukić, Delić, Dizdarević, Popović (libero), Kojović, Pavićević, B. Bulatović, Rudić, L. Bulatović, Bugarin, Đuretić, Tomić, Madžunkov.

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ćuk, B. Vlahović, Peruničić, N. Radović, Šćepanović, Zvicer, Hadžisalihović, Bošković, I. Vlahović (libero), Jelić, Jovović, B. Radović, Pavićević.

Bonus video: