Muković bez finala jer ga nijesu obavijestili kada je polufinale

“Kada smo se jutros pojavili u dvorani rečeno nam je da je organizator promijenio satnicu i polufinalne borbe odradio sinoć”, kazao je Ivan Strugar agenciji MINA.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 15:57h

Crnogorski kik bokser Damir Muković zbog promjene termina nije odradio polufinalni meč Svjetskog kupa u Segedinu.

Organizator je prema ranije određenoj satnici polufinalne borbe zakazao za nedjelju ujutro.

“Kada smo se jutros pojavili u dvorani rečeno nam je da je organizator promijenio satnicu i polufinalne borbe u kategoriji do 71 kilogram odradio sinoć. Poslije četvrtfinalnog meča saopšteno nam je da će polufinalni mečevi u toj kategoriji biti odrađeni u nedjelju ujutro, a finala istog dana u poslijepodnevnim satima. Rečeno nam je da je organizator odlučio da promijeni odluku, a o istoj nas nije obavijestio”, kazao je crnogorski selektor Ivan Strugar agenciji MINA.

On je istakao da Muković oštećen i da je izgubio priliku da se bori za finale.

Muković, koji je trebao da se bori sa Poljakom Pjotrom Bakovskim, juče je u četvrtfinalu savladao Bjelorusa Eduarda Lebedeva i obezbijedio bronzanu medalju.

Isto odličje osvojio je i junior Emil Nurković, u kategoriji do 57 kilograma, koji je u četvrtfinalku bio slobodan, dok je u polufinalu eliminisan od Ismaila Atajeva iz Turkistana.

Ostali predstavnici Crne Gore eliminisani su u četvrtfinalu.

U kategoriji do 63,5 kilograma Remzija Dacić poražen je od Poljaka Jakuba Jašeka, dok je Marko Nikolić do 67 kilograma izgubio na poene od Poljaka Jaroslava Daškea.

Poljak Bartoš Ozarek u kategoriji do 75 kilograma eliminisao je Milana Jovanovića, Boban Krušić u kategoriji do 81 kilogram poražen je od Bjelorusa Sireija Pašinskog, dok je u kategoriji do 86 kilograma Ramiz Hot izgubio od Rusa Ruslana Barbanova.

Bonus video: