Hopkins najstariji svjetski prvak u boksu

Neću u penziju dok ne napunim 50 godina. Tokom meča sam se osjećao kao da ima 36, a ne 46 godina - rekao je Hopkins nakon meča, koji je debi u profi ringu imao 1988. godine
0 komentar(a)
Bernard Hopkins, Foto: REUTERS
Bernard Hopkins, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.05.2011. 10:22h

Amerikanac Bernard Hopkins je postao najstariji šampion svijeta u boksu jer je u 46. godini osvojio titule u WBC i IBO verziji u poluteškoj kategoriji nakon što je Montrealu jednoglasnom odlukom sudija savladao Žana Paskala iz Kanade.

Time je Hopkinas oborio rekord Džordža Formana, koji je 1994. godine sa 45 godina postao šampion svijeta u superteškoj kategoriji.

- Neću u penziju dok ne napunim 50 godina. Tokom meča sam se osjećao kao da ima 36, a ne 46 godina - rekao je Hopkins nakon meča, koji je debi u profi ringu imao 1988. godine.

Ovo je bio svojevrstan revanš, jer je njihov okršaja iz decembra u Kvebeku kontroverznom odlukom sudija roglašen neriješenim. Tada je Hopkins bio uvjeren da je uradio dovoljno za pobjedu, ali se sa tim složio samo jedan sudija.

Kanađanin je sportski priznao poraz.

- Bernard je zaista odbradio sjajan meč i zasluženo je dobio. On je veliki borac, a u dva meč sa njim, naučio sam dosta toga - rekao je Paskal.

Meč u "Bel centru" pratilo je 17.500 gledalaca.

Hopkinsonov naredni rival biće Čad Douson, koji je bio bolji od Adrijana Dijakonua.

Bonus video: