KIK BOKS

Muković u polufinalu, ostali eliminisani

Muković je plasmanom u polufinale obezbijedio bronzanu medalju. Ostali predstavnici Crne Gore eliminisani su u četvrtfinalu.
180 pregleda 0 komentar(a)
Kik-boks, Foto: Zoran Đurić
Kik-boks, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.05.2011. 18:35h

Crnogorski kik bokser Damir Muković plasirao se u polufinale, dok su ostali reprezentativci eliminisani u četvrtfinalu Svjetskog kupa u Segedinu. Muković je u četvrtfinalu kategorije do 71 kilogram pobijedio Bjelorusa Eduarda Lebedeva.

Protivnik u polufinalu biće Poljak Pjotr Bakovski, koji je bio slobodan u četvrtfinalu.

Muković je plasmanom u polufinale obezbijedio bronzanu medalju.

Ostali predstavnici Crne Gore eliminisani su u četvrtfinalu.

U kategoriji do 63,5 kilograma Remzija Dacić poražen je od Poljaka Jakuba Jašeka, dok je Marko Nikolić do 67 kilograma izgubio na poene od Poljaka Jaroslava Daškea.

Poljak Bartoš Ozarek u kategoriji do 75 kilograma eliminisao je Milana Jovanovića, Boban Krušić u kategoriji do 81 kilogram poražen je od Bjelorusa Sireija Pašinskog, dok je u kategoriji do 86 kilograma Ramiz Hot izgubio od Rusa Ruslana Barbanova.

U juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 57 kilograma, u polufinalu eliminisan je Emil Nurković, od Ismaila Atajeva iz Turkistana.

Selektor Ivan Strugar kazao je da su Nikolić i Nurković nezasluženo eliminisani i da su zaslužili pobjede.

“Nikolić i Nurković su drastično oštećeni, jer su stvarno bili bolji. Ostali su izgubili zasluženo, čak neki nijesu pokazali borbenost i želju čime su doveli u pitanje njihov dalji angažman u reprezentaciji. Muković je pobijedio dobrog bjeloruskog borca”, kazao je Strugar agenciji MINA.

On je istakao da su svi reprezentativci, osim Krušića koji je poražen prekidom u prvoj rundi, eliminisani preglasavanjem sudija.

“Zanimljivo je, da su prvih šest borbi radili naši borci na oba ringa. Nijesmo imali vremena da zagrijemo borce, tako da je i to uticalo na bolje izdanje”, kazao je Strugar.