Vujević u Siru iz Peruđe

Vujeviću, koji je ponikao u Avali (današnjoj Budvanskoj rivijeri), biće to 16. sezona u inostranstvu, a 15. u Italiji (jednu sezonu je proveo u grčkom Olimpijakosu).
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2011. 14:19h

Kao što je 15. aprila najavio u intervjuu „Vijestima“ , Goran Vujević ostaje u Italiji. A ispunila mu se i želja da bude blizu svoje porodice koja živi u Peruđi – najbolji crnogorski odbojkaš svih vremena, koji je protekle dvije sezone proveo u Latini, koja je, takođe, bila zainteresovana za njegov ostanak, prelazi u redove Sir Sejftija iz Peruđe, koja je nedavno kroz plej-aut obezbijedila opstanak u A2 ligi.

Kako je najavljeno na sajtu kluba, predsjednik kluba Sirći je izrazio veliko zadovoljstvo dolaskom Vujevića, kako je kazao „jednog od najvažnijih igrača na međunarodnoj sceni, koji je sa velikim entuzijazmom prihvatio ponudu Sir Sejftija“.

Vujeviću, koji je ponikao u Avali (današnjoj Budvanskoj rivijeri), biće to 16. sezona u inostranstvu, a 15. u Italiji (jednu sezonu je proveo u grčkom Olimpijakosu). Interesantno, popularni Kvisko je već igrao u Peruđi, ali u drugom klubu, San Đustinu, članu A1 lige, i to četiri sezone.

Društvo Vujeviću u novom ovom klubu praviće Slobodan-Boba Kovač, koji je imenovan za trenera ekipe. Vujević i Kovač su nekadašnji saigrači iz reprezentacije Jugoslavije, sa kojom su su zajedno osvojili bronzu i srebro na Prvenstvima Evrope 1995. i 1997. godine u Grčkoj, odnosno Holandiji.

Nakon završetka 20-godišnje bogate karijere, Kovač je 2008. godine preuzeo kragujevački Radnički, sa kojim je osvojio dvije titule i dva Kupa Srbije.

U istom gradu, ali u San Đustinu, mogao bi zaigrati i Saša Starović, bivši korektor Budućnosti. Kako su javili italijanski mediji, Starović potpisao ugovor sa San Đustinom, nakon odlične sezone u Latini, u kojoj je bio prvi poenter regularnog dijela prvenstva. Njegov menadžer Klaudio Gali, međutim, demantovao je tu vijest.

"Više je klubova zainteresovano za Starovića, počev od San Đustina, ali on još uvijek nije ništa potpisao", kazao je Gali.

Kako tvrde mediji u Italiji, ponuda Latine nije zadovoljila Starovića, koji je još tri godine igrač pod ugovorom sa Lubeom, koji ga je u prethodne dvije sezone pozajmio ruskom Uralu i Latini.

Bonus video: