Stiže najtoplija zima do sada

Uzimanjem beskamatnog kredita do osam hiljada eura, na šest godina, obezbijedite topliji i energetski efikasniji dom
0 komentar(a)
dom, Foto: Shutterstock.com
dom, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.10.2018. 06:53h

Lovćen banka Vam nudi beskamatni kredit u okviru programa „Energetski efikasan dom“. Ministarstvo ekonomije će platiti kamatu umjesto Vas, ali je budžet za subvencije ograničen i zato Vas pozivamo da nas kontaktirate što prije.

Naime, cilj projekta je smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija CO2 u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima. Za potrebe ovog Programa, Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo 120.000 eura za subvencionisanje kamata i naknada za obradu kredita za:

  • kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket);
  • ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i
  • ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

Građani mogu da apliciraju za beskamatne kredite do 8.000 €, sa periodom otplate do šest godina, za sprovođenje prethodno navedenih mjera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima, dok će Ministarstvo ekonomije subvencionisati troškove obrade kredita i kamate za cjelokupan period otplate kredita.

Sve informacije o kreditu možete dobiti putem e-maila: milos.lausevic@lovcenbanka.me, br.tel: 067/994-020, Miloš Laušević ili na web adresi: http://www.lovcenbanka.me/me/fizicka-lica/krediti/beskamatni-krediti-za-energetski-efikasan-dom.