Osumnjičen za utaju 200 hiljada eura poreza i doprinosa

M.M je Poreskoj upravi davao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima - lažne prijave za PDV i nije prijavio stečeni prihod na koje je imao obavezu plaćanja poreza.
58 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.05.2011. 14:34h

Službenici Ekspoziture za suzbijanje privrednog kriminaliteta Područne jedinice Podgorica podnijeli su nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv M.M. (64) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije radnje ukazuju na sumnju da je M.M, u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza, Poreskoj upravi davao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima - lažne prijave za PDV i da nije prijavio zakonito stečeni prihod (dohodak fizičkih lica) na koje je imao obavezu plaćanja poreza.

"Na taj način je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u pravnom licu GZU "Miljanić", utajio porez i oštetio Budžet u ukupnom iznosu od 191.823 eura. Od njega je, u policijskim prostorijama, uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog. Policijski službenici su krivičnu prijavu tužiocu podnijeli i protiv navedenog pravnog lica, zbog osnovane sumnje da je počinilo isto krivično djelo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici predložena i finansijsku istragu protiv M.M.

Bonus video: