U dvorištu zgrade na Starom aerodromu veterinar zaklao konja

Na pitanje "zašto je na tako surov način okončao agoniju povrijeđenog konja", Živković joj je odgovorio da umiranje neće još dugo trajati.
141 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 12:15h

Stanari zgrade u Ulici Cvijetna bb, popularne Vukovarke, na Starom aerodromu, prisustvovali su sinoć stravičnom prizora, kada je dežurni veterinar Veterinarske ustanove MontVet Tomo Živković došao da uspava konja koji je čitavog dana zbog povrijeđene noge stajao na travnjaku ispred te stambene zgrade.

Spomenka Pušonjić i njen sin Miloš kazali su da je Živković konju prerezao vratne žile i ostavio da iskrvari i tako ugine, pošto je i nakon nekoliko doza injekcija za uspavljivanje, konj i dalje bio na nogama.

"Stravična agonija životinje trajala je nekoliko sati. Iz vrata mu je šikljala krv dok je bezuspješno pokušavao da ustane", kazala je potresena Spomenka Pušonjić.

Prema njihovim riječima konj se pojavio ispred zgrade ujutra, ali je, iako je klecao, izgledao zdravo.

Nijesmo obraćali pažnju. Navikli smo često da viđamo konje u našem kraju. Oko 19,30 se pojavio veterinar i rekao da mu je povrijeđen zadnja noga i da će biti prinuđen da ga uspava", ispričali su Pušonjići.

Na pitanje "zašto je na tako surov način okončao agoniju povrijeđenog konja", Živković joj je odgovorio da umiranje neće još dugo trajati.

"Nakon pola sata od našeg razgovora, konj je uginuo u lokvi krvi na travnjaku ispred samog ulaza u zgradu, dok psi lutalice obigravaju oko lešine oko koje se širi nepodnošljiv smrad", kazala je ona.

Pušonjići su nakon toga pozvali dežurnu ekipu Komunalne policije.

"Stravična agonija životinje trajala je nekoliko sati. Iz vrata mu je šikljala krv dok je bezuspješno pokušavao da ustane", kazala je potresena Spomenka Pušonjić

"Oni su pokazali krajnju neodgovornost i drsko saopštili da će uginulog konja sa travnjaka ukloniti tek ujutra", kazala je Spomenka Pušonjić.

Operater Komunalne policije sinoć je rekao "Vijestima" da su obavijestili JP "Čistoća" koja, kako je naveo, treba da tehnički ukloni usmrćenu životinju. Iz Komunalne policije nijesu znali da li će "Čistoća" ukloniti životinju tokom noći ili ujutra.

Galerija

Bonus video: