Amerikanac preživio 96 minuta bez otkucaja srca

Ljekari su na taj način znali da reanimacija funkcioniše, što se potom i potvrdilo
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 14:12h

Amerikanac Hauard Snicer preživio je bez ikakvog otkucaja srca 96 minuta nakon srčanog napada, objavio je sajt Huffington Post.

Nakon doživljenog srčanog napada pri izlasku iz jedne od poslastičarnica u Minesoti, posle koga je brzo zbrinut, Snicer je morao da primi 12 elektro šokova i određene ljekove protiv aritmije, kao i da prođe sat i po vremena reanimacije u klinici "Majo", prije nego što je njegovo srce ponovo počelo da kuca nakon ukupno 96 minuta.

Obično se prekida preduzimanje bilo kakvih mjera ukoliko otkucaji srca ne mogu da se povrate nakon 45 minuta. Ovoga puta su, međutim, analize pokazale da je vazduh koji je Snicer izdahnuo iz pluća sadržao dovoljnu količinu ugljendioksida za održavanje u životu, što je bio dokaz su njegovi organi natapani krvlju sa kiseonikom.

Ljekari su na taj način znali da reanimacija funkcioniše, što se potom i potvrdilo. Snicer je potom deset dana ostao u bolnici kako bi se oporavio, a zatim je pušten kući bez ikakvog neurološkog problema nakon dosad najdužeg zablježenog perioda preživljavanja bez otkucaja srca, piše Huffington Post.

Bonus video: