Alonso u Ferariju do 2016. godine

Otkada sam došao, osjećam da je ovo moja druga porodica. Nemam nikakvih sumnji da ću jednog dana završiti karijeru u ovom timu - istakao je Princ od Asturije
85 pregleda 0 komentar(a)
Fernando Alonso, Foto: Beta/AP
Fernando Alonso, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2011. 09:07h

Fernando Alonso je otklonio sve dileme oko produžetka ugovora sa Ferarijem. Dvostruki svjetski prvak je danas produžio saradnju sa timom iz Maranela do 2016. godine i tako jasno stavio do znanja svima gdje želi da završi karijeru.

- Srećan sam što smo postigli dogovor. Otkada sam došao u Ferari, osjećam da je ovo moja druga porodica. Imam neograničeno povjerenje u ljude koji rade u Maranelu i u one koji vode tim. Zbog toga je i prirodno bilo da produžim saradnju na duži rok, jer nemam nikakvih sumnji da ću jednog dana završiti karijeru u ovom timu - istakao je Princ od Asturije.

Alonso je stigao u Ferari 2010. godine, nakon dviije teške sezone u Renou i problematične 2007. u Meklarenu. U prethodnom šampionatu je bio nadomak titule, ali sada ne može da se približi Sebastijanu Fetelu.

Ipak, predsjednik tima Luka di Montezemolo je odušebljen što je ugovor produžen.

- Veliko je zadovoljstvo kada obnovite ugovor sa vozačem koji je uvijek pokazivao pobjednički mentalitet, čak i u najtežim okolnostima - kazao je Di Montezemolo. - Fernando ima sve neophodne kvalitete da i kao vozač i kao čovjek odigra glavnu ulogu u jednom dijelu istorije Ferarija. Nadam se da će je obogatiti sa brojnim pobjedama.

Bonus video: