Gadre posvetio pobjedu Vejlantu

Čitavog dana sam mislio o Vuteru. Kada sam krenuo u napad, želio sam da pobijedim kako bih mu posvetio trijumf - rekao je Gadre
0 komentar(a)
Žon Gadre, Foto: FoNet/EPA
Žon Gadre, Foto: FoNet/EPA
Ažurirano: 18.05.2011. 22:22h

Etapa od Tortoreto Lida do Kastelfidarda, na kojoj su se smjenjivali blagi usponi i spustovi, morala je da bude riješena u uzbudljivoj završnici.

Žon Gadre, francuski specijalista za uzbrdice, iskoristio je uspon na kraju dionice duge 144 kilometra i slavio u vremenu tri sata, 33 minuta i 11 sekundi. Iza njega su bili Španac Hoakim Rodriges i Italijan Đovani Viskonti.

Gadre je nakon ulaska u cilj podigao ruke visoko u nebo, kako bi posvetio pobjedu tragično nastradalom Vuteru Vejlantu, koji je juče sahranjen u Gentu.

"Čitavog dana sam mislio o Vuteru. Kada sam krenuo u napad, želio sam da pobijedim kako bih mu posvetio trijumf. Još sam u blagom šoku zbog njegove smrti, shvatite da je to nešto što može da se dogodi bilo kome u pelotonu", istakao je 32-godišnjak iz ekipe AG2R.

Peti je bio Alberto Kontador, pa je zadržao prednost u generalnom poretku u odnosu na Konstantina Sivcova (+ 59 sekundi) i Vinćenca Nibalija (+ 1,21).

Na 94. biciklističkoj trci „Điro d’Italija” danas se vozi ravničarska etapa od Kastefidarda do Ravene, duga 184 kilometara.

Bonus video: