Podgoričanin osumnjičen da je državljane Palestine htio nelegalno da prebaci u BiH

"Palestinci nijesu kod sebe posjedovala lična dokumenta, te su stoga privedena u prostorije PJ Nikšić", navodi se u saopštenju.
78 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.05.2011. 15:55h

Nikšićka policija u saradnji sa kolegama iz Plužina uhapsile su V.B. (45) iz Podgorice, zbog sumnje da je nedozvoljeno prelašao državnu granicu.

Kako je saopšteno iz Uprave policje, 15. maja na magistralnom putu Nikšić - Plužine, u mjestu Goranjsko, policija je zaustavila putničko vozilo „BMW", bjelopoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao V.B.

"Kao saputnici u vozilu nalazila su se četiri državljanina Palestine. Ova lica nijesu kod sebe posjedovala lična dokumenta, te su stoga privedena u prostorije PJ Nikšić, gdje su zadržana zbog utvrđivanja identiteta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se istragom nad pomenutim licima došlo do sumnje da je palenstinske državljane V.B. prihvatio u mjestu Tuzi, odakle je za novčanu nadoknadu trebalo da ih preveze do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

"O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji je u odnosu na V.B. kvalifikovao kao krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i naložio da se ovo lice zadrži u pritvorskim prostorijama do privođenja Osnovnom sudu u Nikšiću. Službenici PJ Nikšić su, Područnom organu za prekršaje u Nikšiću, podnijeli prekršajnu prijavu iz oblasti Zakona o strancima protiv palestinskih državljana, koji su nakon privođenja pomenutom organu sprovedeni u ZIKS", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: