Lars von Trir se šalio o Hitleru

"Razumijem Hitlera. Mislim da je uradio loše stvari, to apsolutno, ali mogu da ga zamislim kako na kraju sjedi u svom bunkeru."
53 pregleda 0 komentar(a)
Lars Von Trir, Foto: Apokalipto-movie-land.blogspot.com
Lars Von Trir, Foto: Apokalipto-movie-land.blogspot.com
Ažurirano: 18.05.2011. 14:54h

Danski režiser Lars von Trir izjavio je danas da se šalio kada je kazao da saosjeća sa Hitlerom i da nije mislio da će njegove riječi biti shvaćene ozbiljno.

U intervjuu Asossijeted presu poslije konferencije za štampu na kojoj je, pored ostalog, izjavio da je "nacista" i da je Izrael "davež", Von Trir je kazao da je riječi koje su uzrokovale buru izrekao pošto "nema mnogo toga da kaže" i da je to bila "improvizacija".

"Nemam mnogo toga da kažem, pa sam morao malo da improvizujem i dopustim da osjećanja koja imam na neki način postanu riječi. Ta cijela nacistička stvar, ne znam odakle je došla, ali puno vremena se provodi u Njemačkoj, ponekad želite da se osjetite malo slobodnim i samo govorite o tom ......, razumete?", rekao je.

Nije našao bolje riječi od ovih

Lars von Trir, izjavio je ranije da "razumije Hitlera", iako nacistički diktator "nije baš bio hrabar tip"."Razumijem Hitlera. Mislim da je uradio loše stvari, to apsolutno, ali mogu da ga zamislim kako na kraju sjedi u svom bunkeru", kazao je na konferenciji za novinare u Kanu Von Trir, čiji će novi film "Melanholija" biti prikazan u okviru takmičarske selekcije."Samo kažem da razumijem čovjeka. On nije baš hrabar tip, ali razumijem mnogo toga o njemu, a malo i saosjećam sa njim. Ali, naravno, nijesam za Drugi svjetski rat, niti sam protiv Jevreja", nastavio je danski režiser, vjeran svom ugledu čovjeka koji daje provokativne izjave.Junakinja njegovog filma, američka glumica Kirsten Danst odavala je utisak da joj je neprijatno i promrmljala je sebi u bradu "O, Bože" dok je Von Trir govorio.Lars von Trir je o Hitleru govorio odgovarajući na pitanje o svom njemačkom porijeklu, koje je otkrio poslije majčine smrti 1989.

Bonus video: