Sedam nada za medalju

Selektor Ivan Strugar računa na sedam boraca koji će se boriti u disciplini lou – kik
57 pregleda 0 komentar(a)
Kik-boks, Foto: Zoran Đurić
Kik-boks, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.05.2011. 13:58h

Crnogorska kik - boks reprezentacija spremna je za 17. izdanje Svjetskog kupa u mađarskom Segedinu, koje će se održati predstojećeg vikenda.

Selektor Ivan Strugar računa na sedam boraca koji će se boriti u disciplini lou – kik. Na njegovom spisku su Emil Nurković (Univerzum, do 57 kilograma), Remzija Dacić (Ariston, do 63), Marko Nikolić (Ariston, do 67), Damir Muković (Univerzum, do 71), Milan Jovanović (Ariston, do 75), Boban Krušić (Dok, do 81) i Ramiz Hot (Univerzum, do 86).

"Svjetski kup u Segedinu tradicionalno okuplja veliki broj takmičara, naročito iz tog istočnog bloka, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija... Konkurencija će biti žestoka, a s obzirom na to da se takmičenje održava u dva dana, biće jako teško. Neki će borci imati i do dvije borbe u toku dana, ali su svi reprezentativci došli spremni na destodnevne pripreme, gdje se žestoko sparingovalo. Očekivanja su da uzmemo medalju, a s obzirom na međunarodno iskustvo aduti ka tom cilju su Nikolić, Muković i Jovanović. Ostali borci su kvalitetni, dobro pripremljeni i mogu da iznenade, ali ovaj turnir je za njih značajan u sticanju iskustva, a u tu svrhu poslužiće i Balkansko prvenstvo u Beogradu sedmicu kasnije. Ove godine je Svjetsko prvenstvo u oktobru u Skoplju, i do tada svi treba da daju maksimum i zasluže poziv za najveću smotru", rekao je Strugar.

Trener reprezentacije i Aristona u kojem su provedene pripreme Predrag Lekić smatra da će uspjeh zavisiti i od žrijeba.

"Dva puta sam bio u Segedinu sa Goranom Radonjićem koji je osvajao Kup, i znam da je šampionat masovan i kvalitetan. Trojica naših boraca imaju iskustva, a ostali potencijala da se nakon ovakvih takmičenja pripreme za još veče izazove. Na pripremama je bilo 13 boraca, ali će ostali čekati neku drugu priliku. Bilo je jako teško raditi sa tako velikim brojem kandidata, ali smo uspjeli zahavljujući pomoći Radonjića, Ahmeta Pepića i trenera Univerzuma", kazao je Lekić.

Podatak da na Svjetski kup ide sedam bik – boksera iz Crne Gore je neuobičajen za našu reprezentaciju.

"Nova uprava u crnogorskom kik -boksu radi u pravcu omasovljenja, ali i usavršavanja trenera. Ovaj sport u Crnoj Gori ima veliku tradiciju, i puno uspjeha i želimo da tako bude i ubuduće. Nikada crnogorski kik – bokseri nijesu imali kvalitetnije pripreme nego pred ovaj Kup. Pozvani su svi seniori da rade prema programu koji su uradili Strugar i Lekić", zaključio je Nemanja Marković, generalni sekretar KBSCG.

Bonus video: