Čupković u Belhatovu

Čupković je imao i ponudu Trentina, aktuelnog prvaka Evrope i svijeta, ali je izbor, ipak, pao na, takođe, veoma kvalitetnu poljsku ligu i redovnog učesnika Lige šampiona.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 23:58h

Nakon samo prve od tri godine na koliko se ugovorom obavezao prošlog ljeta (i to ne čitave, jer je finiš protekle sezone proveo na pozajmici u Romi), Konstantin Čupković napušta Budvansku rivijeru. Jedan od najboljih srpskih odbojkaša mlađe generacije, potpisao je dvogodišnji ugovor sa sedmostrukim uzastopnim prvakom Poljske, Belhatovim.

S obzirom na to da je bio pod ugovorom sa Rivijerom, ovaj transfer je mogao biti realizovan jedino uz saglasnost budvanskog kluba, kome će po tom osnovu i pripasti obeštećenje.

Kako javljaju poljski mediji, Čupković je imao i ponudu novog italijanskog prvaka Trentina, aktuelnog prvaka Evrope i svijeta, ali je izbor, ipak, pao na, takođe, veoma kvalitetnu poljsku ligu i redovnog učesnika Lige šampiona. Vjerovatno je presudna bila finansijska ponuda Belhatova, ali i veći prostor za igru koji će 24-godišnji primač servisa imati u redovima Belhatova, koji je 2010. godine završio treći u Ligi šampiona.

U poljskim medijima je predstavljen kao odličan napadač, i nešto slabiji igrač na prijemu servisa.

"Veoma smo počastvovani činjenicom da je Čupković odlučio da igra za naš klub", bio je kratak komentar predsjednika Belhatova, Konrada Piehočkog.

Čupković, koji se trenutno nalazi u Brazilu sa reprezentacijom Srbije, u okviru priprema za start Svjetske lige, ponikao je u požarevačkom Mladom radniku, u kojem je igrao do 2006. godine. Nakon toga se preselio u Vojvodinu, a poslije tri sezone prešao je u redove Radničkog. Nakon sezone u Kragujevcu, Čupković je prošlog ljeta stigao u Budvu, u kojoj je igrao do 8. februara i revanša osmine finala Lige šampiona sa belgijskim Nolikom.

Zahvaljujući partijama u „narandžastom“ dresu, Čupković je dobio poziv Rome, za koju je na pozajmicu odigrao finiš prošle sezone, i na šest mečeva prosječno po meču osvajao 12,8 poena.

Čupković je bio jedini igrač pod ugovorom u startnoj postavi Budvanske rivijere koja je završila takmičenje u Ligi šampiona. Ugovori su istekli Petkoviću, Šafranoviču (nakon domaćeg Kupa je na pozajmicu otišao u italijansku A2 ligu, u Milano), Jurišiću, Škorcu, Markoviću, dok se Kubanac Poej po završetku pozajmice vratio u Romu. Osim Markovića, male su šanse da neko od pomenutih igrača i iduće sezone nosi dres Rivijere, iako bi u budvanskom klubu voljeli da Poej ponovo bude njihov član. Poej je prije nedjelju dana operisao lijevo koljeno (meniskus), koje je povrijedio na jednom treningu u Budvi, i od srijede počinje rehabilitaciju.

"Razgovaraću sa Romom, jer još imam dvije godine ugovora", kazao je Poej, koji je prošle godine odlučio da ode na pozajmicu u Budvu zbog neslaganja sa trenerom, legendarnim Đanijem, koji je, međutim, najavio da bi ove godine uradio sve da riješi nesuglasice sa Poejom, i nađe načina da ga zadrži u Rimu.

Osim pomenutih igrača, ugovor je istekao i Veselinu Vukoviću, najuspješnijem treneru u istoriji kluba, ali još nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

U budvanskom klubu s nestrpljenjem očekuju vijesti iz CEV-a, odnosno informaciju da li će ponovo dobiti “vajld-kard” za učešče u LŠ. Od te informacije zavisiće i strategija za iduću sezonu.

Bonus video: