Probajte dijetu – bez gladovanja!

Nakon niza „čudotvornih“ dijeta koje su se bazirale na vodi, luku i grejpfrutu, holivudske dame su konačno prihvatile režim ishrane koji bi svaki nutricionista blagoslovio.
53 pregleda 0 komentar(a)
Demi Mur, Foto: Www.newsinabox.net
Demi Mur, Foto: Www.newsinabox.net
Ažurirano: 17.05.2011. 20:48h

„Program čišćenja“ koji izbacuje brzu hranu, ali ne insistira na strogoj detoksikaciji i izgladnjivanju, našao je svoje poklonike u svjetskom džet-setu.

S obzirom na to da ima 47 godina i da je teško naći manu njenoj vitkoj figuri i savršenom tenu, dijeta Demi Mur postaje svjetski hit, a pridružile su joj se Gvinet Paltrou i Dženifer Lopez!

Dijeta se temelji na principu po kojem je iz ishrane treba izbaciti nezdravu hranu kako bi se izgubili neželjeni kilogrami.

Zabranjeni su: prženi krompirići, slatkiši, pekarski proizvodi i grickalice. Osnova je zdrava hrana: voće i povrće, te mesa pripremljeno na zdrav način.

Dobro je to što ne postoji nikakav rigorozan režim ishrane kojeg treba da se pridržavate, samo treba da vodite računa o tome – šta stavljate u usta.

Kada postanete svjesni šta “trpate u sebe”, lakše ćete se odreći masnih i slasnih grijehova i umjesto, npr. bureka, pojesti salatu s piletinom.

Ujedno, nema razloga za paniku ili samokažnjavanje ako popijete čašu vina ili pojedete komad torte: izleti u „zabranjene vode“ su dozvoljeni, s tim što treba da održavate ravnotežu između zdrave i nezdrave ishrane, te date prednost namirnicama koje naš organizam „paze i maze“.

10 pravila dijete bez gladovanja

1. Ograničite unos brze hrane, slanih i slatkih grickalica, gaziranih pića i hrane koja sadrži aditive.

2. Smanjite unos kofeina, jer može da zaustavi apsorpciju vitamina i minerala u tijelu.

3. Pijte vodu prije svakog obroka jer ćete se tako osjećati sitiji i poješćete manje.

4. Sami pripremajte svoje obroke, tako ćete znati šta jedete i koliko zapravo kalorija sadrži komad vaše omiljene torte.

5. Jedite više voća, povrća, orašastih plodova i sjemenki. Minerali i vitamini iz ovih namirnica učiniće čudo za vašu kožu, kosu i nokte.

6. Smanjite unos alkohola, jer je pun praznih kalorija koje se lijepe oko struka. Kada, ipak, odlučite da popijete nešto, prvo pojedite zdravu večeru.

7. Uravnotežite porcije: porcija mesa ili ribe ne bi trebalo da bude veća od kutije za karte, a količina ugljenih hidrata trebalo bi da je veličine vaše stisnute šake. Ostatak tanjira napunite povrćem.

8. Ne bi trebalo da u organizam unesete više od šest grama soli dnevno.

9. Smanjite unos loših masnoća, poput vještačkih ulja i margarina. Čak i male količine povećavaju rizik od bolesti srca više nego druga masna hrana.

10. Odbacite „dijetalnu hranu“ jer ima malu nutricionističku vrijednost i obično je puna aditiva.

Bonus video: