Tužilaštvo još istražuje izvršitelja Mugošu

Specijalno državno tužilaštvo čeka međunarodnu pravnu pomoć u istrazi protiv Siniše Mugoše i Aleksandra Nestorovića
441 pregleda 3 komentar(a)
Siniša Mugoša, Foto: Filip Roganović
Siniša Mugoša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.04.2018. 09:15h

Istraga koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) vodi protiv bivšeg javnog izvršitelja Siniše Mugoše i frizera Aleksandra Nestorovića, zbog sumnje da su falsifikovanom dokumentacijom oštetili Telekom za više od 800.000 eura, još nije okončana, saopšteno je “Vijestima” iz SDT.

“Predmet koji je u ovom tužilaštvu formiran protiv S.M i A.N., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, i dalje se nalazi u fazi istrage zbog postupka međunarodne pravne pomoći koji je u toku”, kazala je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Sanja Jovićević.

Iz Specijalnog tužilaštva nijesu precizirali na šta se međunarodna pravna pomoć odnosi ali je, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, prije odluke o eventualnom podizanju optužnice, ostalo da se obavi saslušanje jednog svjedoka zamolbenim putem. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, svjedok kojeg namjeravaju da saslušaju je iz Srbije.

U međuvremenu, iz Slovenije i Makedonije tužilaštvo je dobilo dokumentaciju koju je tražilo posredstvom međunarodno pravne pomoći.

Tužilaštvo sumnjiči Mugošu da je, od za sada nepoznate osobe u Beogradu, preuzeo falsifikovanu presudu prema kojoj firma iz Slovenije potražuje od Telekoma 864.000 eura.

Na osnovu te lažne presude, navodno, donijeto je rješenje o izvršenju prema kojem je 20. marta novac trebalo da bude uplaćen.

Isplatu su osujetili službenici Telekoma prijavivši slučaj Specijalnom tužilaštvu, koje je odmah blokiralo isplatu.

Nestorović je, kako se sumnja, pomagao Mugoši u realizaciji tog kriminalnog plana.

Mugoša i Nestorović uhapšeni su 27. marta prošle godine i bili su u pritvoru do juna prošle godine. Tada su pušteni da se brane sa slobode.

Mugoša je pred tužiocem ranije negirao da je počinio ta krivična djela i tvrdio je da je sve radio po zakonu i pravilima struke i da će to i dokazati.

On je bio na čelu Komore javnih izvršitelja do februara 2016. godine. Tada je sa kolegama iz rukovodstva podnio ostavku, jer je Ministarstvo pravde više puta smanjivalo tarife po kojima naplaćuju svoje usluge.

Bonus video: