Djeca spasila Ninelu Pejčić od sudskih izvršitelja

Sud je u februaru ove godine donio konačnu presudu da moram da mu isplatim 22.000 eura
88 pregleda 0 komentar(a)
Ninela Pejčić, Foto: Luka Zeković
Ninela Pejčić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2011. 08:22h

Zbog duga od 22.000 eura, sudski izvršitelji pokušali su da isele iz stana podgoričanku Ninelu Pejčić, ali su od te namjere odustali zbog njene maloljetne djece.

Ninela je prije osam godina pozajmila novac na kamatu od zeta Momčila Brnovića. U međuvremenu došlo je do suđenja, a u februaru je sud donio konačnu presudu, prema kojoj Pejčić treba Brnoviću da isplati 22.000 eura.

Dok je u stanu, u zgradi Lepe kate, boravila sa drugom ćerkom, zetom i dvoje male djece, na njena vrata zakucali su sudski izvršitelji.

“Sudski izvršitelji su došli danas da nas izbace iz stana zbog duga prema Momčilu (Ljuba) Brnoviću, koji je moj zet, odnosno suprug moje kćerke. Tokom 2002. i 2003. godine pozajmila sam na kamatu od njega 8.000 eura, a 2004. godine sam potpisala fiduciju.

“Tražio je još 10.000 na račun kirije”, kazala je Pejčić

Do tada sam vraćala kamate, a davala sam ih i nakon toga. Sud je u februaru ove godine donio konačnu presudu da moram da mu isplatim 22.000 eura, prema bankovnim kamatama”, kazala je Pejčić.

Kada su došli sudski izvršioci, ona tvrdi da je sakupila novac od rođaka i prijatelja, ali da Brnović nije htio da ga prihvati.

“Tražio je još 10.000 na račun kirije”, kazala je Pejčić.

"Ovdje se radi o klasičnoj otimačini"

Ona je konstatovala da Brnović više ne želi novac, jer ga ta svota više ne zanima, već, kako je kazala, njen stan.

“Danas je čak tvrdio da moj spurug, djeca i ja ne živimo u tom stanu i da smo tu došli samo radi iseljenja"

“Imala sam novac, ali on sada traži još 10.000 eura, kao da smo mi sve ove godine živjeli u njegovom stanu. Sud je odbacio njegova potraživanja od 10.000 eura, ali je on i pored toga insistirao na njima i nije htio da prihvati novac u visini presude.

Sudski izvršitelji nas nijesu izbacili samo zbog djece, tako da se ovdje radi o klasičnoj otimačini stana”, tvrdi Ninela.

Ćerka Ninele Pejčić, Aleksandra Pejčić rekla je da su ih samo djeca spasila od izbacivanja iz stana u zgradi Lepa Kata.

“Danas je čak tvrdio da moj spurug, djeca i ja ne živimo u tom stanu i da smo tu došli samo radi iseljenja, a na sudu je potvrdio da mi živimo tu. On neće pare, njega zanima samo taj stan, jer vjerovatno već ima kupca za njega, jer da nije tako danas bi uzeo pare, a skupili smo koliko treba da mu platimo prema presudi”, kazala je Aleksandra Pejčić.

"Nema novac, pokušava da obmane"

Momčilo Brnović tvrdi da Ninela Pejčić nema novac da mu vrati i da pokušava da ga obmane po ko zna koji put.

“Jeste li Vi sudija, kad postavljate takva pitanja? Doviđenja”

“Imam sudsku presudu i nije tačno da ona ima novac da mi vrati. Ona duguje mnogima i ja imam svoja potraživanja koja želim da naplatim. Pozajmio sam im prije osam godina novac i do danas ga nisam dobio”, kazao je Brnović u telefonskom razgovoru.

Na konstataciju da Pejčić tvrdi da je imala novac kod sebe i bila spremna da ga vrati, Brnović je ponovio da ona novac duguje mnogima. Na pitanje da li bi prihvatio novac u visini presude, ukoliko ga Ninela Pejčić zaista ima, Brnović je završio razgovor.

“Jeste li Vi sudija, kad postavljate takva pitanja? Doviđenja”, kazao je Brnović i spustio slušalicu.

Bonus video: