Bačen suzavac na terasu KIC-a tokom koncerta Lollobrigide!

I pored najavljenih rigoroznih mjera bezbjednosti, na ulazu nije vršen pretres svih posjetilaca
92 pregleda 0 komentar(a)
Lollobrigida, Foto: Juventas
Lollobrigida, Foto: Juventas
Ažurirano: 17.05.2011. 07:18h

Dobru atmosferu na terasi KIC-a prilikom koncerta hrvatske electro-pop-punk atrakcije Lollobrigida prekinuo je incident o kojem se već danima šuškalo - dvadesetak minuta prije kraja koncerta suzavac je natjerao gotovo polovinu prisutnih da napuste mjesto dešavanja.

Nekoliko prisutnih je izjavilo da je suzavac doletio na KIC, jer je pao sa visine na par metara od njih, te da smatraju da "ne bi bilo moguće da je neko tako bacio suzavac sa samog koncerta, a da ne bude primjećen".

U kompletnoj gužvi najbolje se snašla frontmenka Lollobrigide Ida Prester koja je nastavila sa pjesmom i "napadačima" poručila: Je.i te se ... Ne mogu nam ništa... Idemo dalje".

Nakon par pjesama, koncert je, navodno prema planu, završen.

Nakon incidenta sa suzavcem, veći dio publike spustio se ispred zgrade ili zaposjeo WC-e KIC-a, kašljući i sa suzama u očima.

Tražile su se maramice i kapi za oči, a mogli su se čuti i razni komentari, pa su mnogi tvrdili da je u pitanju propust pripadnika MUP-a, dok je jedna uplakana djevojka izjavila kako se incident desio "tačno kad je bilo najljepše".

"Što ne bacaju suzavac na Vladu, nego su ovdje našli" nervozno je prokomentarisao jedan od prisutnih momaka.

Utisak većine prisutnih je bio da je obezbjeđenje reagovalo neadekvatno, a nedugo nakon bačenog suzavca, ispred KIC-a je zapaljena baklja i ostavljena da gori u jednoj od žardinjera.

Koncert Lollobrigide na terasi kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" organizovala je NVO Juventas povodom obilježavanja Dana borbe protiv homofobije, a pod sloganom "Ljubav je stav".

Bonus video: