Prijepoljac optužen da je zloupotrebom položaja oštetio budžet za oko 5.000 eura

Tim radnjama su, dodaje se, oštećeni i povjerioci RK Beograd – Bijelo Polje, i to za oko 30,12 miliona EUR.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2011. 16:58h

Bjelopoljska policija podnijela je danas Osnovnom državnom tužiocu u tom gradu krivičnu prijavu protiv pedesetčevorogodišnjeg M.R. iz Prijepolja, koordinatora firme Robna kuća (RK) Beograd, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Policija sumnja da je M.R počinio to djelo u periodu od maja prošle do maja ove godine.

“Policijski službenici su, postupajući po zahtjevu Izvršnog odbroa Sindikata RK Beograd – Bijelo Polje, a vezano za prijavljene nezakonitosti u radu sadašnjeg poslovodstva preduzeća u odnosu na sredstva koja se dobijaju po osnovu zakupa poslovnog i kancelarijskog prostora RK, izvršili kontrolu naplate i trošenja sredstava po osnovu zakupa navedenih prostrorija”, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni navode da su policijske mjere i radnje uputile na sumnju da je firma RK Beograd – Bijelo Polje potpisala ugovore o zakupu sa pet zakupaca, kao i da dospjele obaveze zakupaca po ovom osnovu za period od maja prošle do maja ove godine, u iznosu od 35, 25 hiljada EUR, nijesu fakturisane i evidentirane kao ukupan prihod firme ostvaren po osnovu zakupa.

“Time je oštećen Budžet Crne Gore po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost za oko 5,12 hiljada EUR, za koji iznos je RK Beograd, kako se osnovano sumnja, sebi pribavila materijalnu korist.

Tim radnjama su, dodaje se, oštećeni i povjerioci RK Beograd – Bijelo Polje, i to za oko 30,12 hiljada EUR.

“Jer pomenuti zakup nije fakturisan, pa samim tim novčana sredstva nijesu uplaćena i nijesu legla na žiro račun RK Beograd, kako bi se povjerioci ove firme po raznim osnovama (pravosnažnim sudskim presudama, nenaplaćenim potraživanjima) mogli naplatili jer je njen račun blokiran”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: