Tupan i glupan

Glavne uloge tumače Džim Keri i Džef Danijels, a priča govori o avanturama dvojice dobronamjrnih, ali nevjerovatno glupih prijatelja, Lojda i Harija.
297 pregleda 0 komentar(a)
tupan i glupan, Foto: Screenshot Tv Vijesti
tupan i glupan, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 07.04.2018. 11:18h

Dok se Hari bavi brigom o psima, Lojd radi kao vozač limuzine. Jednog dana vozi prekrasnu Meri do aerodroma, u koju se odmah zaljubio. Nakon što ona tamo namjerno ostavi aktovku i otputuje, Lojd je uzima i sa Harijem kreće na put preko cijele države kako bi stigli do zimovališta Aspen u Koloradu.

Nakon putovanja ispunjenog različitim dogodovštinama, konačno stižu i odmah pokušavaju da pronađu Meri i vrate joj aktovku. Međutim, tokom svađe u kojoj Hari pokušava da baci aktovku u obližnje jezero, saznaju da se u njoj nalazi velika količina novca. Budući da više nemaju svog novca, ni mjesta gdje bi prenoćili, odlučuju "posuditi" dio novca. Međutim, trošenje novca će im izmaći kontroli i njime plaćaju boravak u najluksuznijem apartmanu, te ga troše za kupovinu različitih nepotrebnih stvari i skupocjenog Lamborđinija.

Nakon saznanja da je novac u aktovci zapravo bio namijenjen kao otkupina u zamjenu za otetog Merinog muža, obojica se suočavaju sa otmičarom i policijom.

Film Glupan i Tupan gledajte u subotu od 19:10h na televiziji Vijesti.

Bonus video: