Izaberite atraktivnu frizuru za matursko veče

Osim adekvatne garderobe i šminke, nezaobilazan detalj za matursko veče svakako je stilizovana kosa. Najvažniji savjet, što se tiče frizure, jeste: \\\'\\\'Ne pretjerati\\\'\\\'.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2011. 18:54h

Za pravljenje adekvatne maturske frizure je najbitnije da je kosa dobro ošišana.

Nije bitno da li je kosa kratka, duga, ravna, kovrdžava, crna, crvena ili plava: bitno je da vam lijepo stoji i da se vi tako osjećate.

Ogromne, stroge punđe, teške i napadne, odavno nisu u modi, već opuštenije, romantične, pokupljene na potiljku ili sa strane, kao i sve varijante španske punđe koja uvijek čini da izgledate otmeno i ženstveno.

I dalje su u modi cirkoni, šnale, rajfovi, trake i češljići, pa od njih nemojte pobjeći ni ovog puta, ali vodite računa da onda nemate previše nakita.

Što se tiče ostalih frizura, bob je aktuelan kao i uvijek, ali asimetričan, sa šiškama ili bez njih.

Sa ovom frizurom ne treba komplikovati, već je dovoljno isfenirati ravno ili na četkama prema spolja i ukrasiti detaljem poput šnale sa strane.

Takođe, možete upotrijebiti rajf sa svjetlucavim dodatkom.

Ako imate dugu i ravnu kosu, a ne želite mijenjati svoju dužinu, možete je osvježiti za nijansu svjetlijim pramenovima, naviti je na figaro i pokupiti par pramenova na potiljku.

Ukoliko ste odlučili da je pustite da pada, poželjno bi bilo da je talasasta, jer tako izgleda življe i elegantnije.

Cik-cak frizure su aktuelne ove sezone, izgledaju mladalački i opušteno.

Idealne su za ravnu kosu, pa ne morate cijelu kosu uviti cik-cak, već nekoliko pramenova sa strane i pokupiti ih uz glavu, a ostatak kose pustiti da pada.

Ono što je apsolutni trend jesu lokne u svim mogućim varijantama i one djeluju veoma atraktivno i zanosno bilo da su pokupljene ili puštene. Najbitnije je da su lokne lijepo definisane.

Ukoliko imate baš kratku kosu, poželjno je isfenirati naprijed da bi izgledala svečano, a možete je i ukrasiti nekim detaljem.

Za muškarce su aktuelne asimetrične, srednje duge ili potpuno kratke kose.

Ako je kosa malo duža, u modi su frizure očešljane sa strane kakve trenutno promoviše Dejvid Bekam.

Ako ste se, ipak, odlučili za neku malo ležerniju varijantu, možete je očešljati sa strana unazad, a šiške isfenirati sa strane i blago ih podići preparatom za volumen.

Kratko ošišani muškarci uvijek izgledaju uredno i elegantno.

Takođe, ako vam je kosa duža i talasasta, potrebno je samo ošišati stepenasto i definisati odgovarajućim preparatom.

Nikada ne pretjerujte sa upotrebom gelova ili lakova ako se odlučite da sami pravite frizuru, jer to može izazvati kontraefekat, tj. kosa može poslije nekoliko sati da padne i da se slijepi.

Bonus video: