Fotografije kanjona Nevidio u Delta sitiju

Kolekciju od dvadesetak fotografija, formata 60x80, priredio je Kosić, vodič kroz kanjon, gorski spasilac i predsjednik NVO „Nevidio“
57 pregleda 0 komentar(a)
Kanjon Nevidio, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kanjon Nevidio, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.05.2011. 13:16h

Izložba fotografija „Stvarno je nestvarno“, nastalih u kanjonu Nevidio, biće otvorena u nedjelju, od 20 sati, u podgoričkom tržnom centru „Delta siti“.

Snimke, nastale u najatraktivnijem dijelu kanjona Komarnice, napravili su fotografi Milan Radišić, Branislav Strugar, Dejan Kalezić, Saša Popović i Miško Kosić.

Kolekciju od dvadesetak fotografija, formata 60x80, priredio je Kosić, vodič kroz kanjon, gorski spasilac i predsjednik NVO „Nevidio“, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„Fotografije su nastale od 2004. godine, kada je osnovana NVO, sa ciljem popularizacije ekstremnih sportova, prije svega kanjoninga, a sve u službi predstavljanja turističke ponude naše zemlje. Vodeći fotografi regiona su naši česti gosti koji ne kriju da je Nevidio jedna od najzahtjevnijih lokacija za snimanje.“, kazao je Kosić.

On je podsjetio da će početkom juna poznato ko je dobitnik prve nagrade na konkursu amaterske fotografije kanjona, otvorenom prošle godine, od kada je pristiglo dvadesetak radova.

Nevidio, posljednji neosvojeni kanjon u Evropi, prvi su prošli alpinisti nikšićkog PSD „Javorak“ 1965. godine.

Bonus video: