Ako nemate uspjeha u zavođenju - pravac Srbija, kod ljubavnog trenera

Pogrešni pristup djevojkama i pored svih savjeta, uvijek će postojati, a najveći problem je odustvo vještine vođenja interesantne komunikacije.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2011. 12:47h

Muškarci u Srbiji, koji do sada nisu bili pretjerano uspješni u "osvajanju" ljepšeg pola mogu da odahnu, jer je ta zemlja "bogatija" za novo zanimanje - instruktora zavođenja, koji će ih naučiti kako djevojci da priđu sa stilom i izbjegnu šamar ili oštar pogled.

Tokom "treninga", koji traje tri mjeseca, polaznici jednom nedjeljno teorijsko znanje, stečeno kroz "literaturu", vježbaju na "modelu", a provjeravaju ga pod budnim okom trenera - u obližnjem kafiću ili diskoteci.

Instruktor zavođenja Petar Vagić kaže da postoje i specijalizovane radionice na kojima se uče najbolji načini za prilazak djevojci i uspostavljanje komunikacije u prvih pet minuta ili kako da zadrže bliskost.

Tu su i ljetnji treninzi, koji podrazumijevaju odlazak na more i svakodnevno "treniranje" i osvajanje na plažama, kafićima i noćnim klubovima.

Polaznici mladići od 24 do 29 godina

Polaznici su uglavnom mladići od 24 do 29 godina, koji nisu u emotivnoj vezi i nisu imali uspjeha na tom planu, dok je oko 30 odsto onih koji su i prije treninga "bili dobri", ali žele da poboljšaju kvalitet ljubavnog života.

Međutim, balkanski mentalitet, "mačizam", ali i stid i nepovjerenje u ideju da se zavođenje ipak može naučiti, stvaraju sumnju kod potencijalnih učenika.

Na pitanje da li se zavođenje zaista može naučiti, Vagić spremno odgovara - svakako.

"Naravno, neki muškarci su dobri sa ženama, do čega su spontano došli ili su imali dobar primjer u porodici i okruženju. Oni ne razumiju da ima onih koji ne znaju da se ponašaju sa ljepšim polom, već su u fazonu - šta tu ima da se uči, samo izađi, zabavljaj se, budi to što jesi i sve će ići spontano", rekao je Vagić.

Međutim, balkanski mentalitet, "mačizam", ali i stid i nepovjerenje u ideju da se zavođenje ipak može naučiti, stvaraju sumnju kod potencijalnih učenika.

I instruktor imao malo uspjeha sa djevojkama

Muškarac mora da bude siguran u sebe, što je jedna od najvažnijih stvari koje se uče u školi zavođenja i nije važno gdje će se djevojka "startovati".

Vagić, koji ističe da je i sam nekada imao jako malo uspjeha kod djevojaka i da je u nihovom osvajanju probao sve, pa čak i neke "ekstremne" metode, priznaje da je bio polaznik sličnih kurseva u svijetu.

Kada je, uvjeren je, postao ekspert za osvajanje, odlučio je da svoja znanja i iskustva prenese na one, koji žele da unaprijede svoj ljubavni život.

"Suština zavođenja je da momci uspješno komuniciraju sa djevojkama i da shvate da odbijanje nije neuspjeh i katastrofa, već stepenica bliže cilju kome se teži. Taj ispravni način razmišljanja i kakav osećaj imamo dok pričamo sa djevojkama, su najbitniji", istakao je Vagić.

Muškarac mora da bude siguran u sebe, što je jedna od najvažnijih stvari koje se uče u školi zavođenja i nije važno gdje će se djevojka "startovati", već kako, smatra Vagić i dodaje da damama treba prilaziti svuda, na ulici, autobuskoj stanici, biblioteci, kafiću, diskoteci...

Važno je biti direktan

"Dosta muškaraca ulazi u teme kao što su čime se djevojka bavi, gdje živi i to je ravna i dosadna priča. Naravno, treba i o tome pričati, ali ne u fazi upoznavanja" savjetuje Vagić.

"U svakodnevnim situacijama savjetujem da muškarac direktno priđe djevojci i kaže - sviđaš mi se, hoću da se upoznamo. To je veoma originalan pristup, jer se malo muškaraca odlučuje na tako nešto, što je i logično, pošto ne znaju koji je sledeći korak koji treba da učine", rekao je Vagić.

Kao primjer dobrog prilaska "love couch" navodi sledeću situaciju - muškarac prilazi djevojci i pita je za kafić ili mjesto u okolini gdje može da popije kafu, a kada mu odgovori, priznaje da joj je prišao zato što mu se svidjela, pa je smislio izgovor da se upoznaju.

Naravno, dodao je, pogrešni pristup djevojkama i pored svih savjeta, uvijek će postojati, a najveći problem je odustvo vještine vođenja interesantne komunikacije.

"Dosta muškaraca ulazi u teme kao što su čime se djevojka bavi, gdje živi i to je ravna i dosadna priča. Naravno, treba i o tome pričati, ali ne u fazi upoznavanja" savjetuje Vagić.

Svako ko nije rođen sa tim "darom" može da nauči kako da zavede svoju izabranicu, u čemu je, naglasio je Vagić, osim govora neophodno uspostaviti i adekvatnu neverbalnu komunikaciju.

Zavođenje, upoznavanje i zbližavanje je igra koja se, kada se nauče pravila, sa zadovoljstvom može igrati, zaključio je instruktor te vještine - "love couch".

Bonus video: