Duško Šarić u Livinju ugovarao nabavku 225 kg kokaina

Mlađi Šarić uhapšen je 16. novembra prošle godine u Pljevaljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”.
0 komentar(a)
dusko saric, Foto: Vesko Belojević
dusko saric, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.05.2011. 06:48h

Protiv Pljevljaka Duška Šarića, danas će biti podignuta optužnica zbog optužbi da je u Italiji stvarao kriminalnu organizaciju sa svojim bratom Darkom, koja se bavila nabavkom, skladištenjem i prodajom velikih količina kokaina.

Vrhovno državno tužilaštvo-Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina iz Bijelog Polja optužuje Šarića da je u prvoj polovini januara 2009. godine u italijanskom gradu Livinjo, navodno, dogovarao nabavku, skladištenje i prevoz 225 kilograma kokaina.

Mlađi Šarić uhapšen je 16. novembra prošle godine u Pljevaljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji “Loptice”.

On se u optužnici koju je potpisao zamjenik specijalnog tužioca Milisav Veličković optužuje da je sa još 41 članom kriminalne organizacije u Italiji, navodno, trgovao narkoticima od oktobra 2007. godine pa sve do maja 2009. godine.

Ključne optužbe koje se stavljaju na teret Šariću su da je u prvoj polovini decembra 2009. bio u Italiji, a da je nestao dva dana prije nego što je policija u mjestu Pontremoli od člana grupe Milorada Stijepovića zaplijenila oko 20 kilograma kokaina.

Policija je 19. januara te godine u mjestu Tirenija di Piza u kući u Ulici Salvije 42 od Jana Proseka oduzela 214 kilograma kokaina.

Kako tvrde italijanske vlasti, a sve piše u optužnici tužilaštva, Šarić je 17. januara te godine avionom JAT-a iz Milana otišao za Beograd, a prije toga je, navodno, ugovorio nabavku i čuvanje 225 kilograma kokaina koji su zaplijenjeni kod Stijepovića i Proseka.

Ovo, gotovo je izvjesno, neće biti jedina optužnica protiv mlađeg Šarića, jer je u toku proširenje istrage koje se odnosi i na milionske finansijske transakcije, odnosno na “pranje” novca.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: