Džoni Dep o novim Piratima: Nadam se mirnoj plovidbi

Zahvaljujući ulozi kapetana Speroua, četrdesetsedmogodišnji Dep je našao svoj kovčeg sa blagom
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 13:10h

Film "Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama" biće prikazan na festivalu u Kanu, dok u bioskope stiže 20. maja.

Džoni Dep je oduvijek bi zvijezda popularne franšize, a u četvrtom nastavku dobio je ozbiljnu konkurenciju, Penelope Kruz u ulozi lijepe Anđelike.

U novoj avanturi kapetan Džek Sperou (Dep), zajedno sa Barbosom (Džefri Raš) ide u potragu za fontanom mladosti, ali nalazi Crnobradog (Jan Mekšejn) i njegovu ćerku Anđeliku (Kruz), koji su na istom zadatku.

Sperou odranije poznaje Anđeliku, i nije siguran da li je u pitanju ljubav ili nemilosrdna prevarantkinja.

Sperou odranije poznaje Anđeliku, i nije siguran da li je u pitanju ljubav ili nemilosrdna prevarantkinja.

Četvrti nastavak, sniman na Havajima, u Los Anđelesu, Londonu i Portoriku, po najavama producenata, ima sve ono što sačinjava ovu hit franšizu: zabavu, avanturu i humor, a sada i 3D tehniku.

Džoni Dep o novom nastavku

O filmu i još ponečemu slavni Dep je pričao za magazin Parade.

Da li te iznenađuje činjenica da su Pirati konstantno veoma popularni?

To je veoma zanimljivo iskustvo nakon 20 godina uživanja u karijeri baziranoj na promašajima. I dalje se navikavam na činjenicu da ljudi vole da gledaju film u kojem igram.

Da li će se franšiza nastaviti i nakon ovog filma?

Da, pretpostavljam da ćemo opet snimati. Sve dok mi se dredovi ne zapletu u točkove invalidskih kolica. Za mene, lik poput kapetana Speroua nudi beskrajne mogućnosti. Uvijek se može smisliti nova ludost ili apsurd, pa njegov karakter nikada nije u potpunosti završen.

Čemu se nadaš u budućnosti?

Mirnoj plovidbi. Tome se nadam. U redu mi je da nemam ni velikih uspjeha ni velikih padova. Punim jedrima naprijed. A kao porodičan čovjek, ono što želim je čista sreća za moju djecu. To je to, to je moj san: srećna djeca.

Da li bi želio da budeš režiser Pirata sa Kariba?

Ideja da se bavim režijom mi je potpuno strana jer nijesam ljubitelj egzaktnih nauka. Ja ne volim kada stvari imaju smisla, pa ni moj film zasigurno ne bi imao smisla. Zato svojim telefonom snimam kratke filmove koji nikada neće biti objavljeni.

Koliko si sličan kapetanu Džeku?

Određene vaše osobine uvijek čine neke od sastojaka gulaša lika kojeg igrate. U kapetanu Sperou je definitivno dio mene, a na sreću ili nesreću i dobar njegov dio je u meni. U suštini, ne mogu da ga se otresem, ne ostavlja me na miru. Stalno odnekud iskače. Eto, baš je svratio jutros dok sam spremao djecu za školu.

Ovo ti je drugi put da radiš sa Penelope. Jesi li naučio koju riječ španskog?

Učila me je najsiroviji španski koji postoji. Toliko prljav da nijesam mogao natjerati sebe da to izgovorim.

Kako je bilo ponovo sarađivati sa njom?

Kada smo se opet sreli činilo nam se da je film Blow sniman svega par dana ranije. Odmah smo uspostavili kontaki i šta god se podrazumijevalo pod pojmom hemije, u trenutku je zapalilo sve cilindre… Bio sam veoma, veoma radostan što Penelope igra u ovom filmu. Znao dam da ne samo da će biti izuzetan saradnik, već i neko ko ubija na sceni. I ona je bila upravo to. Prosto je nevjerovatna.

Kruz: Mnogo iznenađenja i još više smijeha

Malo bi žena odbilo da snima film sa Džonijem Depom u tropskom raju, a Penelope Kruz je imala još jedan razlog da pristane.

Naime, par je prije deset godina snimio film Blow i od od tada je u prijateljskim odnosima.

Zato, kada je dobila ponudu za četvrti nastavak piratskog blokbastera, tridesetsedmogodišnje zvijezda je prihvatila bez razmišljanja. Znala je da će rad sa Depom donijeti mnogo iznenađenja i još više smijeha.

"Pristala sam i prije nego što sam pročitala scenario. Džoni i ja smo dobri prijatelji i očajno sam željela da opet radimo zajedno. Jedini problem je njegov jedinstveni smisao za humor, čak i kada misliš da te više ne može iznenaditi, njemu to uvijek pođe za rukom. Imali smo malo problema na snimanju jer se dešavalo da ne mogu prestati da se smijem. Jednom smo zbog toga dva sata ponavljali scenu”, objasnila je Kruz za Miror, a zatim i opisala jednu od situacija: "Džoni se uvijek šali i treba biti spreman na to. Imao je neku mašinu na daljinski koju je stavljao ljudima pod stolicu. Usred neke dramatične scene on bi pritisnuo dugme i ta sprava je ispuštala nepristojne zvuke... a svi na setu misle da ste to vi. On obožava da zasmijava ljude".

U posljednjoj piratskoj avanturi, Penelope igra Anđeliku koja je u mladosti planirala da postane kaluđerica, ali je okrenula kriminalu nakon ljubavne veze sa Sperouom imala u manastiru.

O Anđeliki iz Pirata

Za njega je tropski raj mjesto za bijeg od stresa koji podrazumijeva status jedne od najvećih zvijezda Holivuda.

Pronašao svoj kovčeg sa blagom

Zahvaljujući ulozi kapetana Speroua, četrdesetsedmogodišnji Dep je našao svoj kovčeg sa blagom.

Kupio je ostrvo na Bahamima na kojem odmara kada nije na seoskom posjedu u južnoj Francuskoj ili u stanu u Los Anđelesu.

Za njega je tropski raj mjesto za bijeg od stresa koji podrazumijeva status jedne od najvećih zvijezda Holivuda.

“Ironija je to što sam zahvaljujući filmu o gusarima ostvario svoj san. Moje ostrvo simbolizuje jednostavnost, koja ne postoji u Holivudu ili Njujorku. Zato sam tražio mjesto na kojem je mogu naći i uspio sam u tome. Zaradio sam da kupim svoju slobodu i živim onako kako želim, da se pobrinem da nikome ništa ne fali, ne samo ženi i djeci, nego i članovima šire porodice”, kazao je on za Miror.

Njegovo privatno ostrvo nalazi se u Karipskom moru, ima površinu od oko 18 hektara i koštalo je oko 2,5 miliona eura. Sa suprugom Vanesom Paradi, ćerkom Lili Rouz i sinom Džekom uživa i u vožnji 50 metara duge jahte.

Galerija

Bonus video: