Alonso: Još uvijek mogu do titule

"Najvažniji su rezultati, a mi smo počeli da ih ostvarujemo, u Turskoj smo izborili mjesto na pobjedničkom postolju. Moramo to nastaviti konstantno da radimo", kaže Fernando Alonso.
0 komentar(a)
Alonso, Foto: Reuters
Alonso, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.05.2011. 10:19h

Ferari nije imao sjajan start sezone, ali je treće mjesto Fernanda Alonsa u Turskoj, prošlog vikenda, povratilo optimizam u tim iz Maranela.

„Volim da se zanimam brojevima i startistiko. Kada sam se vraćao kući, nakon trke u Turskoj, uporedio sam učinak nakon prve četiri trke ove i prošle sezone, i došao do interesantnog zaključka. Ove godine sam osvojio 41 bod, što je 13 bodova više nego lani nakon prve četiri trke“, kaže Fernando Alonso.

Španski vozač je svjestan da je zaostatak za vodećim Fetelom već 52 boda, dok je lani bio 11 nakon četiri trke.

„Međutim, sjećam se da sam prošle godine, nakon Silverstona, osme trke u sezoni, imao 47 bodova zaostatka ali smo se za titulu borili sve do posljednje trke. Ispred nas je još 15 trka, i ista situacija se može posmatrati na različite načine. Najvažniji su rezultati, a mi smo počeli da ih ostvarujemo, u Turskoj smo izborili mjesto na pobjedničkom postolju. Moramo to nastaviti konstantno da radimo, i ako u tome uspijemo, siguran sam da još uvijek mogu do titule“, zaključio je Alonso.

Bonus video: