Marko Bojić ide u poljsku Rešoviju

To je klub sa tradicijom, igra često i u Ligi šampiona. Ekipa će biti odlična, a ambicije kluba su da se ide do kraja u prvenstvu i Kupu CEV“, ističe Bojić za "Vijesti".
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 22:58h

Nakon sjajne sezone u grčkom PAOK-u, Marko Bojić seli se u redove jedne od najboljih poljskih ekipa, Rešovije. Primač servisa odbojkaške reprezentacije Crne Gore potpisao je ugovor na jednu godinu.

„Prezadovoljan sam, ne samo klubom, već i i finansijskom stranom ugovora. Pregovori su trajali dvije nedjelje, i sve se na kraju završilo kako treba. Za razliku od lani, kada sam novi klub našao u septembru, sada sam to pitanje riješio u maju. Sada na miru mogu da se posvetim reprezentaciji, nakon toga i odmoru“, kaže za „Vijesti“ Marko Bojić.

Bojić je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, odakle je sa nepunih 15 godina stigao u Budućnost, u kojoj je proveo sedam godina, od čega tri u prvom timu, a onda se prošlog ljeta otisnuo u Grčku. Po završetku šampionata Grčke, imao je ponude iz Turske, Njemačke, zainteresovan je bio i atinski Olimpijakos, ali je, ipak, izabrao Poljsku.

- Bio sam blizu Istanbula, gdje je igrao Milan Marković, takođe je bila odlična ponuda. Raspitivali su se Olimpijakos i Iraklis, ali ja nisam htio da ostajem u Grčkoj, jer je tamo velika kriza. Iz Njemačke je bio zainteresovan Unterhahing, zvao me njihov trener. Međutim, ponuda Poljaka je iskočila u posljednjem trenutku, i to je, bez dileme, najbolja opcija, jer je poljska liga jedna od tri najjače u Evropi, a tamo je odbojka sport broj jedan. U Poljskoj je uživanje igrati, i jedva čekam da počne nova avantura“, nastavlja Bojić.

Rešovija je lani bila treća u poljskom šampionatu, iza već sedam godina neprikosnovenog Belhatova i Zaka. U Kupu CEV-a stigla je do polufinala, gdje je eliminisana od italijanskog Sislija, pobjednika ovog takmičenja. Rešovija je 2009. godine bila vicešampion države, a najbolji period u klupskoj istoriji imala je 70-tih godina, kada je osvojila četiri titule prvaka Poljske (1971, 1972, 1974, 1975), i bila vicešampion Evrope (1973. godine).

- To je klub sa tradicijom, igra često i u Ligi šampiona. Prošle godine su tamo igrali veliki igrači, Njemac Grozer, Ivan Ilić, Italijan Matej Černič, a trener je bio Ljubomir Travica. Ne znam ko ostaje od njih, ali sam čuo da Travica, Ilić i Černič idu. U svakom slučaju, ekipa će biti odlična, a ambicije kluba su da se ide do kraja u prvenstvu i Kupu CEV“, ističe Bojić.

Bojić je imao odličnu premijernu sezonu u inostranstvu. Bio prvi poenter svoje ekipe, ali i regularnog dijela prvenstva, zbog čega je bio proglašen i za najboljeg igrača (MVP) tog dijela šampionata. Mimo očekivanja, PAOK je na kraju osvojio odlično četvrto mjesto u prvenstvu, ali je zbog toga u polufinalu naletio na neprikosnoveni Iraklis i ispao sa 2:0 u pobjedama.

„Znao sam da ću dobro da igram, da ću da grizem kad pođem u neki bolji klub. Iz meča u meč sam igrao sve bolje, vremenom sticao samopouzdanje, a bio sam i opušten. Na kraju je to dalo rezultat na ličnom planu. Igrao sam u dobroj ekipi, PAOK je svake godine bio šesti-sedmi, a ove godine smo mogli i do finala plej-ofa. Ispali smom neđutim, od Iraklisa, imali dosta pehova sa povredama u tim mečevima. Sve u svemu, bilo je super, neki veliki klubovi su to vidjeli, zato su i stigle ponude, pa mogu da kažem da mi je sezona u Grčkoj mnogo koristila“, kaže Bojić.

Bojić, jedan od predvodnika današnje reprezentacije Crne Gore, ističe da je atmosfera kakva se poželjeti samo može.

„Radimo baš jako, atmosfera je odlična, jer su momci sjajni. U Kataloniji smo dobili oba meča. U prvom nijesmo baš igrali kako možemo, noge su bile malo teške. Međutim, u drugom meču je sve bilo kako treba. Nastavili smo pripreme za Olimpijadu malih zemalja. Ne znam kakve su ekipe tamo, ali vjerovatno nije neki vrhunski nivo. zbog toga tamo idemo na prvo mjesto. Bez neke lažne skromnosti, mislim da smo neki favoriti. Posljednji put je pobijedio Kipar, a mislim da smo mi bolji, i da treba da budemo prvi. U avgustu, potom, imamo duel sa Mađarima, u pretkvalifikacijama, pa želimo i to da prođemo, a onda nas očekuju kvalifikacije za Olimpijadu i veoma jaki rivali. Moramo da pravimo neki uspjeh, jer je ova reprezentacija veoma talentovana i kvalitetna“, zaključio je Bojić.

Bonus video: