Bojanu S. Tomanoviću 8 godina zatvora za ubistvo Gorana Brnovića

Bojan Tomanović je 15. septembra 2006. godine ,u Ulica Vaka Đurovića,nakon prepirke i pri tuči, sa umišljajem ubio Gorana Brnovića
1202 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Tomanović, Foto: Arhiva Vijesti
Bojan Tomanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.05.2011. 11:54h

Bojan S. Tomanović (30) osuđen je u Apelacionom sudu na 8 godina zatvora zbog ubistva u prekoračenju nužne odbrane karatiste Gorana Brnovića, 15. septembra 2006.godine u blizini kafe bara "Madona" kod stadiona FK Budućnost.

Krivično vijeće sudije Dragiše Rakočevića polovinom decembra 2010. u Višem sudu u Podgorici u ponovljenom postupku, osudilo je na deset godina zatvora Bojana Tomanovića, zato što je s umišljajem ubio Gorana Brnovića.

U istom sudskom procesu Srećko V. Tomanović (53) otac okrivljenog Bojana, za učestvovanje u tuči i nanošenje teške tjelesne povrede, osuđen je na osam mjeseci zatvora.

Ista presuda je izrečena i u junu 2009. godine, ali je nakon žalbe odbrane Apelacioni sud ukinuo u aprilu 2010.

U prvostepenoj presudi se navodi da je optuženi Bojan Tomanović 15. septembra 2006. godine oko 00,10 časova, u Ulica Vaka Đurovića, preko puta kafića “Madona”, na trotoaru ispred ulaza u stadion “Budućnosti” u Podgorici, nakon prepirke i pri tuči, sa umišljajem ubio Gorana Brnovića.

Optuženi Tomanović je nožem dužine sječiva 11,5 centimetara, zadao više udaraca. Brnović je preminuo od ubodne rane u desnom dijelu grudnog koša, te usljed iskrvavljenja.

Nakon što je čula odluku o kazni, majka ubijenog Stojanka Brnović glasno je viknula da je kazna sramotna, nakon čega je policija udaljila iz sudnice.

Bonus video: