Šminka koju muškarci mrze

Ujednačen ten je jedno, ali ako imate čitavu paletu nijansi na licu, sigurno će vas primijetiti... i pomisliti "šta li se njoj desilo".
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 18:29h

Usne u neonskim nijansama, intenzivna plava senka, šljokice, bronzeri... Moderna je upadljiva šminka, kažu "stručnjaci". Ali, nikad ne možete udovoljiti svima: ako "tjerate modu" velika je vjerovatnoća da ćete otjerati dečka koji vam se dopada.

Teške slojeve podloge i pudera

Zapravo, ne vole da registruju puder uopšte. Ako ga ima toliko da ga i on primijeti, definitivno ste pretjerali.

"Slojevi pudera su krajnje odbojni", kaže urednik "Maksima" Nik Leftli. "Niko ne želi da ovlaš poljubi djevojku u obraz i da završi sa puderom na usnama."

Ujednačen ten je jedno, ali ako imate čitavu paletu nijansi na licu, sigurno će vas primijetiti... i pomisliti "šta li se njoj desilo".

"Nikad mi nije bilo jasno kako neke žene uopšte uspiju da imaju lice u dvije nijanse, kao da se šminkaju u mrklom mraku", kaže Džejms Oliver Kari, jedan od urednika u "Maksimu". "Manje mi smeta čak i kada se čelo i nos malo 'sijaju' nego ta upadljivo neujednačena boja. Nos i obrazi trebalo bi da budu u istoj boji, zar ne?"

Karmin u neonskim nijansama

"Električni" tonovi na usnama ove sezone su moderni, ali... Njega nećete očarati intenzivnim narandžastim ili roze karminom. Muškarce privlače usne koje izgledaju svježe i "sočno", dakle - zaboravite na fluorescentne nijanse koje viđate u modnim časopisima ovog proljeća.

Prirodni ružičasti tonovi i nijanse u boji kajsije su najbolji izbor za svjež proljećni izgled.

Upadljiva plava senka. "Ne razumijem taj povratak plave sijenke. Retro je? Možda, ali to je ne čini ljepšom nego što je to bila '70. godina. Da li treba da djeluje tako upadljivo? Možda, ali meni djeluje samo jeftino", kaže Kari.

Roze rumenilo

Jarko roze rumenilo vidite na bakicama u redu u samoposluzi. Na njima uglavnom možete vidjeti i sitne loknice i drhtavom rukom nanesen ruž koji je malo "pobjegao" i otišao ukrivo, ali vam neće pasti na um da to ponovite na sebi, zar ne?

Dakle, i jarka rumenila koja možda izgledaju super na manekenkama u časopisu zaboravite. Muškarci uglavnom vole "nevidljivu" šminku. To naravno, ne znači da ne treba da se šminkate (taman posla), već da ta šminka treba da djeluje prirodno i da samo istakne ono najljepše na vama.

Dakle, ne odustajte od "provjerenog" rumenila bez obzira na to što možda nije u trendu ove sezone.

Upadljiva olovka za usne. Ovome nijesu potrebna objašnjenja - olovka za usne ne smije da se primjećuje i tačka.

Šljokice

Pa, sa šljokicama treba biti oprezan. Ok je da imate sijenku sa malo sitnih, sitnih šljokica, ali ako šljaštite i presijavate se, imate šljokice i na očima i na noktima, a i sjaj za usne sumnjivo svetluca, on će umjesto vaše ljepote vidjeti veliki svjetleći znak "zaobilaziti u širokom luku".

Bonus video: