Veningu etapa i roza majica

Piter Vening se potrudio da se, makar na kratko, ponovo skrene pažnja na sport - Holanđanin je u relativno teškoj petoj etapi, koja je završena u gradiću Orvijeto u Umbriji, potpuno sam stigao na cilj i preuzeo rozu majicu
0 komentar(a)
Vening, Foto: Beta/AP
Vening, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.05.2011. 16:52h

Bez vozača Leopard Treka, koji su se povukli zbog tragične smrti timskog druga Belgijanca Vutera Vejlanta, 94. izdanje biciklističke trke “Điro d'Italija je moralo da bude nastavljeno.

Piter Vening se potrudio da se, makar na kratko, ponovo skrene pažnja na sport - Holanđanin je u relativno teškoj petoj etapi, koja je završena u gradiću Orvijeto u Umbriji, potpuno sam stigao na cilj i preuzeo rozu majicu.

Biciklista Rabobanka je 191 kilometar od Pjombina prevezao za četiri sata, 54 minuta i 49 sekundi.

Nakon njega kroz ciljni liniju su prošli Kolumbijci Fabio Andres Duarte i Hose Redolfo Serpa Peres, koji su predvodili grupu od 20 vozača sa osam sekundi zaostatka.

Dejvid Milar je danas kasnio dva minuta i 50 sekundi, pa je pao sa prve na 46. poziciju. Najbliži pratioci novog vlasnika roze majice su aduti HTC-a, Italijan Marko Pinoti i Bjelorus Konstantin Sivcov, koji imaju po dvije sekunde zaostatka.

Najveći favorit, Alberto Kontador, trenutno je deveti sa tačno pola minuta sporijim ukupnim vremenom od Veninga.

Sjutra se vozi 216 kilometara duga dionica od Orvijeta do Fjuđija, koja ima nekoliko lakših uspona.

To će biti zagrijavanje za izuzetno teške brdske etape, sedmu i devetu, u kojima će Kontador moći da pokaže da li je i dalje najbolji penjač među biciklistima.

Bonus video: