"Ljubav, ožiljci" - film mladih crnogorskih reditelja u bioskopu "Ster cinema"

„Ljubav, ožiljci“ je četvorodjelni film rađen po motivima priča četiri značajna svjetska autora
390 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 14:45h

Dugometražni igrani film “Ljubav, ožiljci” u režiji četiri diplomirana filmska režisera sa cetinjskog FDU: Ivane Ćetković, Branislava Milatovića, Miloša Pušonjića i Mladena Vujačića, počeće redovno da se prikazuje i u podgoričkom bioskopu “Ster cinema” od 12. maja.

Ovaj film je publika proteklih mjesec dana mogla da pogleda u bioskopima i Centrima za kulturu širom Crne Gore, zahvaljujući angažovanju distributerske kuće „Podgorica film“.

„Ljubav, ožiljci“ je premijeru imao na prošlogodišnjem Montenegro Film Festivalu u Herceg-Novom, a bio je i na festivalima u Mostaru, Draču, Prištini i Mojkovcu, gdje je dobio nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, koja je pripala glumici Vesni Vujošević.

Film je zatvorio i ovogodišnji Ex-Yu fest, održan u martu u Podgorici, a ovih dana je dobio poziv da učestvuje na prestižnom Motovun Film Festivalu, koji se održava krajem juna u Hrvatskoj.

O ljubavi kroz njeno odsustvo

„Ljubav, ožiljci“ je četvorodjelni film rađen po motivima priča četiri značajna svjetska autora - Marija Benedetija, Semjuela Beketa, Rejmonda Karvera i Čarlsa Bukovskog.

Muziku potpisuju Nemanja Bečanović i Šukrija Žuti Serhatlić

Filmovi govore o ljubavi kroz njeno odsustvo, potencirajući sivu svakodnevicu koja ometa suživot i bliskost među ljudima. Kroz takvu otužnu stvarnost, dominantna je i rediteljska ironija kojom se na suptilan način osuđuje vrijeme laži, površnosti i licemjerja...

U filmu igraju crnogorski glumci uglavnom mlađe generacije: Srđan Grahovac, Vesna Vujošević, Dejan Ivanić, Tanja Torbica, Jelena Simić, Slaviša Grubiša, Goran Slavić, Katarina Krek, Jadranka Mamić, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Momo Pićurić, Slobodan Marunović, Pavle Ilić.

Producent filma je Branko Baletić, direktor filma Veliša Popović, direktor fotografije Nikola Sekerić, scenograf Stanislav Nikičević, kostimograf Jelena Đukanović.

Muziku potpisuju Nemanja Bečanović i Šukrija Žuti Serhatlić. Film je rađen u produkciji Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore.