Film Andra Martinovića na Sarajevo Film Festivalu

Scenario za film “Odisej” (Ako postoje mrtvi) nagrađen je prvom nagradom na Konkursu za sufinansiranje filmova Ministarstva kulture Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 13:24h

Filmski projekat „Odisej“ crnogorskog reditelja Andra Martinovića, izabran je u ovogodišnjoj “CineLink” selekciji, Sarajevo Filmskog Festivala.

Konkurs “CineLinka” za 2011. godinu privukao je preko sedamdeset projekata u razvoju iz 16 zemalja Jugoistočne Evrope. Selekcijski odbor izabrao je ukupno 14 projekata za “CineLink” i “CineLink + selekcije”, prema kriterijumima potencijala autora i snage same priče s jedne, te potencijalnih koristi koje za projekatpružaju radionice za razvoj i koprodukcijski market s druge strane.

“CineLink” predstavlja ključnu tačku Industrijskog segmenta Sarajevo Film Festivala. To je platforma za razvoj i finansiranje pažljivo odabranih filmskih projekata predodređenih za evropske koprodukije. Projekti iz obje “CineLink” selekcije takmiče se se za “CineLink” nagrade u ukupnoj vrijednosti od 50.000 eura u novcu i uslugama koje obezbjeđuju partneri i sponzori: ARTE, CNC (Centre national de la cinematographie), “Eurimages” i “Synchro Film i Video”.

Filmovi razvijani na “CineLinku”, danas su zastupljeni u selekcijama prestižnih festivala i distributerskih kataloga širom svijeta. Tako su filmovi “Med” Semiha Kaplanoglua i “Ako mi se zviždi, zviždim” Florina Serbana osvojili Zlatnog i Srebrnog medvjeda na 60. Berlinalu.

Uspjeh filma „Odisej“ na konkursu pruža priliku da film bude predstavljen mnogim potencijalnim investitorima i predstavnicima evropskekinematografije.

Scenario za film su napisali Andrej Nikolaidis, Ljubomir Đurković i sam Martinović, a film će biti realizovan od strane producentske kompanije “Artikulacija” iz Podgorice.

Producenti filma su Sehad Čekić i Ivan Đurović. Scenario za film “Odisej” (Ako postoje mrtvi) nagrađen je prvom nagradom na Konkursu za sufinansiranje filmova Ministarstva kulture Crne Gore.

Bonus video: