Stjepan Mesić ide u glumce

Dođu li nove ponude, prihvatiću ih samo ako se Šovagović složi. On me je otkrio, tek sam počeo, ovo je moja nova karijera", rekao je polušaljivo Mesić.
0 komentar(a)
Stjepan Mesić glumac, Foto: Index.hr
Stjepan Mesić glumac, Foto: Index.hr
Ažurirano: 11.05.2011. 12:21h

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić glumi u filmu režisera Filipa Šovagovića "Visoka modna napetost" čije je snimanje počelo u ponedjeljak na Hvaru.

Kako se navodi, Mesić od glumačke ekipe prima samo komplimente za svoju ulogu predsjednika koji je od pritiska javnosti pobjegao na ostrvo i tu mještanima pomaže da njihovo selo dobije status mjesta.

"Ovo je ostvarenje mog mladalačkog sna. Naučio sam s ljudima, nećete vjerovati da neki i mene vole. Dođu li nove ponude, prihvatiću ih samo ako se Šovagović složi. On me je otkrio, tek sam počeo, ovo je moja nova karijera", rekao je polušaljivo Mesić novinarima u pauzi snimanja.

Prema njegovim riječima, javnost bi jedino mogla da mu zamjeri lošu frizuru.

"Srećan sam što je Mesić prihvatio ulogu i uopšte nisam morao da ga nagovaram. Kazao mi je da je kao student glumio u filmu "Ne okreći se, sine", a uz taj film često je i statirao i time finansirao studije", rekao je Šovagović Večernjem listu.

Kao i pravi glumac i Mesić će primiti honorar od nekoliko hiljada kuna. Uz bivšeg predsjednika u filmu, između ostalih, glumi i poznati hrvatski glumac Goran Navojec.

Kako je najavljeno, komedija "Visoka modna napetost" premijerno će biti prikazan krajem godine, a planirano je da se prikazuje i u malim mjestima u putujućem bioskopu.

Bonus video: